Säkrare sätt att handla med Bitcoin under år 2022

23 februari 2022 15:06

Trots en skakig inledning på kryptomarknaden år 2022 är fortfarande intresset för Bitcoin stort. Bitcoin är en av de mer välkända kryptovalutorna och en av de största på marknaden. Det är aldrig helt säker att handla och investera i Bitcoin då värdet går upp och ner väldigt fort.

För att handla tryggare med Bitcoin är det viktigt att välja en säker plattform för handel. Det finns en del bedragare som lockar med stora vinster. Därför är det bra att kontrollera så företaget inte finns under Finansinspektionens varningslista.

Lära sig mer om Bitcoin gör handeln säkrare

Att lära sig mer om tekniken bakom Bitcoin och att förstå riskerna med olika sätt att handla med kryptovalutor är avgörande. En sida som https://cryptomeister.com/se/bitcoin har bra information om Bitcoin. Där finns även recensioner om olika handelsplatser som följer de regleringar som finns.

Det första steget att handla med Bitcoin är att öppna ett konto på en seriös handelsplats. När du öppnar ett konto kommer det krävas någon form av identifikation för att validera din identitet. 

Det vanligaste sättet att validera sin identitet är att det krävs en kopia av passet eller ett ID-kort, du kan även behöva bekräfta din adress. Validering av din identitet är ett tecken på att plattformen är seriös och följer regleringar.

Välj en säker plånbok för Bitcoin

Efter att ha hittat den handelsplatsen som upplevs säkrast är det dags att skaffa en plånbok, eller wallet som det även heter. Det är där hanteringen av Bitcoin sker, det är inte ett virtuellt förvar av själva Bitcoin utan transaktionerna i blockkedjan. 

Att använda sig av webbaserade plånböcker är allt populärare då det påminner om ett bankkonto och är användarvänligt. Det händer inte ofta, men det har hänt att sidor blivit hackade vilket lett till att personer förlorat alla sina kryptovalutor. Den säkraste formen av plånbok är en hårdvaruplånbok med hög kryptering, det är något mindre användarvänlig men mycket säker.

Värt att tänka på vid trading av Bitcoin

Det finns en del tradingmäklare som påstår att det går att göra stora vinster snabbt genom trading det är alltid riskabelt. Ett exempel som framhävs är CFD-kontrakt där det går att spekulera om värdet på Bitcoin med hjälp av hävstångsprincipen. Det innebär att rörelsen på värdet stiger eller sjunker x-antal gånger beroende på hur hävstången är utformad. 

Handel med hjälp av CFD-kontrakt innebär att ta mycket stora risker. För det att vara observant på att hävstången även fungerar åt motsatta hållet, det går riktigt snabbt att förlora stora summor. Därför är det inte en metod att rekommendera om du är nybörjare eller inte har en ekonomisk buffert som du har råd att förlora.

Från

Cryptomeister