Rengör snabbt och effektivt

24 februari 2022 14:09

Om man har ett företag där man behöver rengöra sina saker så vill man gärna att det görs ordentligt, att det är effektivt och att det går snabbt. Ofta har man inte tid att stå och rengöra sina verktyg själv och det blir inte heller alltid ett så bra resultat som man kanske önskar. Rengöringen är viktig när det gäller de verktyg man använder när man arbetar.

Med en ultraljudstvätt så går rengöringen snabbt och smidigt och resultat blir dessutom mycket bättre. Har man dessutom verktyg som ska rengöras grundligt och som har ytor där det är svårt att komma till för hand, så är en ultraljudstvätt ett perfekt val. Den rengör nämligen där ingen annan kommer åt. 

Hur fungerar en ultraljudstvätt?

När man använder en ultraljudstvätt till rengöring av sina saker, så bildas det små bubblor i en vätska som löser upp orenheter från de objekt som man vill rengöra. Eftersom vätskan hettas upp och det tillsätts kemikalier så förkortas rengörings-tiden en hel del och gör att detta är ett mycket effektivt sätt att rengöra sina verktyg. 

Om man vill rengöra verktyg eller föremål som är känsliga och som innebär stor risk att de skadas under en vanlig tvätt, så är ultraljudstvätten ett bra val även till dessa saker. När man skrubbar sina verktyg och andra saker med en svamp så utsätts de för en hel del slitage och mekanisk påverkan. Detta kommer man undan med en ultraljudstvätt.  

En annan fördel med ultraljudstvättar är att de rengör även de minsta och mest trånga utrymmen. Många guldsmeder använder sig av ultraljudstvättar för att rengöra sina smycken. Det är väldigt tidskrävande att rengöra smycken för hand och ofta blir inte resultatet det man hade önskat. 

Även optiker och butiker som säljer glasögon använder sig av ultraljudstvättar, det blir nämligen ett mycket bra resultat på glasögonen och helt utan slitage. När det gäller glasögon som ska vara utställningsexemplear så ska de gärna var skinande rena så att man kan locka kunder till att handla. 

Välj själv hur tvätten ska fungera

På en ultraljudstvätt ställer man själv in temperatur och hur lång tvättiden ska vara. Då kan man enkelt anpassa tvätten efter de saker man  vill tvätta. Arbetar man exempelvis i en tatueringsstudio och vill rengöra sin verktyg, är det viktigt med temperaturen så att verktygen blir ordentligt rena. 

Det finns många olika ultraljudstvättar att välja mellan, beroende på hur mycket plats man har och hur stora saker som ska tvättas

Från

expondo.se