Detta är ett annonssamarbete

Inred balkongen lagom till våren

14 april 2022 08:22

Om man bor i lägenhet och har en balkong så är det nog många som längtar till lite varmare väder så att man kan sitta där ute och njuta av solens strålar. En balkong blir nästan som ett extrarum under årets varma månader och det är många som spenderar många timmar där ute med vänner och familj. 

För att få det mysigt på balkongen kan det vara en god ide att fundera över vilka möbler till din balkong som du vill ha. Det är bra att tänka på hur du vill använda din balkong innan du bestämmer dig för vilka möbler i affären som ska få följa med hem. Vill du satsa på någonstans att äta tillsammans med familjen eller vill du mer ha en balkong där man hänger efter middagen?

Balkongens som extrarum

När du har bestämt sig för vilket huvudsyfte balkongen ska ha är det dags att börja inreda. Tänk på att det kan vara mysigt att ha plats med exempelvis växter och belysning på balkongen så inred inte med allt för stora möbler. Ofta har man begränsad plats på sin balkong och då kan det vara smart att satsa på till exempel stapelbara stolar och sittmöbler med förvaringsutrymme under.

För att få en mysig atmosfär på balkongen även under kvällarna är det viktigt med belysning. Här kan du välja och vraka mellan mysiga ljusslingor och fina lyktor. Du kan aldrig få för mycket belysning och har du en liten balkong så är det bäst att satsa på hängande ljus istället för lampor som står på golvet.

I Sverige kan det som bekant bli ganska kallt på kvällarna och ibland även på dagarna. För att undvika att man fryser kan du inreda med filtar, kuddar och plädar i läckra färger. även de dagar de inte används är de snygga inredningsdetaljer som ger balkongen ett varmare intryck.

Har du gröna fingrar?

Är du väldigt intresserad av växter, plantering och odling så kan du såklart använda balkongen till det. Du kan kombinera om du vill det eller helt satsa på att balkongen ska vara en odlingsplats. Vill du kombinera det med att kunna sitta där ute så kan du med fördel bygga på höjden.

Det finns massor av lösningar när det kommer till att bygga på höjden. Du kan till exempel satsa på hyllor, amplar, upphöjda odlingsbäddar och armeringsstål där du kan hänga upp krukor och annat. 

Från

furniturebox.se