Detta är ett annonssamarbete

Hallon har börjat erbjuda eSim

3 maj 2022 15:41

Hallon har börjat erbjuda eSim
Mobiloperatören Hallon förändrar stora delar av sitt produktutbud och börjar även erbjuda nya produkter under året. En av de viktigaste nyheterna är eSIM som tar bort behovet av att använda ett fysiskt SIM-kort. Ett eSIM gör det även möjligt att använda dubbla mobilnummer.

Mobiloperatören Hallon är Tres lågprisvarumärke som framförallt vänder sig till yngre personer och studenter. När man har ett mobilabonnemang eller kontantkort från Hallon använder man Tres nätverk skriver Mobili som jämför mobilabonnemang online. 

Hallon lanserade sitt erbjudande med eSIM i februari eftersom deras kunder länge har efterfrågat det. Både nya kunder som tecknar nya abonnemang och redan existerade kunder kan beställa ett eSIM från Hallon. Det kostar ingenting att beställa ett eSIM och det hela sköts genom kundernas konton på Hallons webbsida. När ett eSIM aktiveras och kunden redan har ett fysiskt simkort kopplat till sitt abonnemang avaktiveras det.

De flesta moderna mobiltelefoner har idag stöd för eSIM och de flesta stora svenska mobiloperatörerna erbjuder eSIM som ett alternativ till fysiska simkort.

Ett miljövänligare alternativ

Ett eSIM fungerar genom integrerad teknik i mobiltelefonerna som identifierar telefonnummer. Det behövs därför inte ett separat simkort som bidrar till mer plast- och elektronikavfall.

Mobilindustrin har försökt förbättra simkortens miljöpåverkan under de senaste 20 åren. Det har gjorts genom att göra simkorten mindre för att skära ner på plastförbrukningen, använda mindre förpackningsmaterial och använda miljövänliga tillverkningsprocesser. Eftersom ett traditionellt simkort fortfarande är fysiskt går det inte att få ner miljöpåverkan till noll. Ett digitalt eSIM är därför det mest miljövänliga alternativet som finns på marknaden idag.

För resor, jobbtelefoner och privat

För många är det framförallt på resor då det finns ett behov av att ha dubbla simkort. Under kortare resor inom EU brukar det inte kosta extra att använda sitt befintliga mobilabonnemang, men för längre resor och till länder utanför EU kan det bli dyrt att använda sitt svenska abonnemang. Då kan det vara billigare att köpa ett lokalt simkort. Med ett eSIM är det möjligt att fortsätta använda det svenska mobilnumret, samtidigt som ett lokalt simkort installeras i det fysiska SIM-facket.

Andra mobilanvändare tycker att det är smidigt att använda ett eSIM med ett fysiskt simkort för att slippa ha två separata mobiler privat och på jobbet. Det gör det enkelt att skifta mellan de båda telefonlinjerna utan att behöva hålla koll på två mobiler.

Hallon kan lansera fler eSIM i framtiden

Idag har Hallon endast eSIM för mobilabonnemang och röstabonnemang för privatpersoner. De är dock intresserade av att erbjuda eSIM till smartklockor och kan lansera det i framtiden. Hallon garanterar endast att deras eSIM fungerar för mobiler som de säljer, men tipsar på sin webbsida att det finns en stor möjligt att mobiler med stöd för eSIM och nordisk mjukvara går att använda med deras eSIM.

 

Från