Guide till att skaffa en hemsida för dig som företagare

27 maj 2022 16:17

(Detta inlägg är sponsrat)

En webbplats är en domän som består av olika webbsidor. Det kan verka självklart, men det är förvånande många av oss som fortfarande inte vet vilka fördelar en webbplats kan ge ett företag. Det mest chockerande är att de antal företag som inte ens har en webbplats, för att inte tala om enkel företagsinformation på webben. 

Om du har ett företag utan webbplats förlorar du stora möjligheter att expandera din verksamhet. Själva webbplatsen kan användas som verktyg för många olika marknadsföringsstrategier för att hjälpa ditt företag att växa. Som företagare måste du veta var dina kunder finns och kunderna måste veta vart ditt företag finns. Men vad händer om kunden känner till ditt företag men inte vet vilka tjänster du erbjuder och hur de kan nå dig? Om du, ditt företag eller organisation vill skaffa en hemsida kan exempelvis Hemsidelab hjälpa att skräddarsy en lösning efter behov. 

Fördelar med en webbplats

Din verksamhet är öppen 24 timmar om dygnet. Dina kunder kan tillgå till information när som helst, även när du sover. Det innebär att din verksamhet är tillgänglig för alla, hela tiden.

Digital marknadsföring är billig och når en stor publik. Det är förmodligen det mest effektiva sättet att marknadsföra och locka nya kunder på. En webbplats är en produktkatalog som finns på tillgänglig för människor över hela världen.

Identitet och närvaro på nätet. De flesta människor söker efter tjänster eller varor på nätet. Tidigare var du tvungen att bläddra i gula sidornas tjocka böcker för att snabbt hitta något. Nu använder du Google för att hitta information. Din närvaro på nätet är alltså avgörande för ett framgångsrikt företag. Detta är ett marknadsföringsmetod som brukar kallas för SEO, som är en förkortning av “Search Engine Optimization”. 

Utöka din verksamhet utan gränser. Internet har inga geografiska gränser. Din webbsida är bara några få klick bort för både litauer och koreaner. Det är en fantastisk möjlighet att nå kunder i alla hörn av världen.

Stå ut från mängden. Med en effektiv och snygg webbplats har du också möjlighet att överträffa dina konkurrenter. Du är synlig och framträdande. Kunderna hittar dig snabbare och samarbetet blir enklare.

 

Informativt. Du har ett utmärkt tillfälle att informera dina kunder om de tjänster eller varor du erbjuder. Att hålla din webbplats uppdaterad är en ständig länk till dina kunder.

 

En webbplats är rätt metod. Dagens kunder förväntar sig att du har en webbplats. Tidigare räckte det med din e-postadress. På grund av internets popularitet och den enkla tillgången till den information du behöver är dock fler och fler kunder intresserade av din webbplatsadress.

 

Kundsupport online. Livechatt är en plattform som gör det möjligt för dig att kommunicera med besökare/kunder på din webbplats och är ett viktigt verktyg för din webbplats. Skilj dig från konkurrenterna och erbjud dina webbplatsbesökare en fantastisk kundserviceupplevelse som ökar lojaliteten, kundernas livsvärde och varumärkeskännedomen genom livechatt på din webbplats.

Tillförlitlighet

Genom att skapa en webbplats ger du ditt företag en chans att berätta för användarna varför de ska lita på dig. Fakta och recensioner bekräftar dessa möjligheter. Människor surfar över hela internet för att kontrollera trovärdigheten hos din webbplats och ditt företag innan de köper en produkt.

När du erbjuder en bra tjänst eller produkt kommer kunders erfarenheter att sprida ordet om ditt företag. Detta kommer i sin tur att ge fler nya kunder till ditt företag. Människor tenderar att lita på säljare först när de har gjort åtminstone några affärer med dem. Med din webbplats kan du konsekvent betjäna användare på nätet och öka din trovärdighet som företagare.

Uppkomsten av online-handel

Som företagare försöker du ofta att sälja en vara. Helst i stora volymer. Att sälja kan generellt ta mycket tid som du kanske inte alltid har. Du kan trots allt bara tala med ett begränsat antal personer varje dag och varje kund kräver sin tid. En webbplats kan hjälpa dig att effektivisera försäljningsprocessen.

När en potentiell kund har ont om tid kan du göra hen uppmärksam på din webbplats via ett e-postmeddelande eller ditt visitkort. Kunden kan sedan läsa om dig och dina produkter och tjänster i lugn och ro och, om han eller hon är intresserad, kontakta dig. På så sätt låter du din webbplats göra en del av ditt jobb.

Mätbar

Resultaten av en webbplats är mätbara. Programvaran erbjuder statistik som kan berätta exakt hur många besökare som har varit på din webbplats, vilka sidor de har tittat på och till exempel hur stor andel av besökarna som har begärt en offert eller kollat på en specifik produkt. 

Vänlig webbplats för både telefoner och surfplattor

Interaktiv webbdesign är en ganska ny funktion för webbplatsdesign, vilket säkerställer att användarna får en bra surfupplevelse oavsett vilken typ av enhet de använder. Därför har det blivit allt viktigare under de senaste åren eftersom ägandet av mobila enheter har ökat betydligt och försäljningen av traditionella stationära/laptops har avtagit. Nu när Google prioriterar telefonspecifika webbplatser i sin algoritm för sökresultat är det viktigt att se till att din webbplats är optimerad för mobilen med en interaktiv webbdesign.