Kommunerna tar hjälp av rekryteringsföretag

De tre kommunerna Boden, Piteå och Luleå inleder ett samarbete med Student Consulting, för ett gemensamt stöd vid rekrytering.

7 november 2019 15:27

För att stå starka i konkurens om arbetskraften går Piteå, Luleå och Bodens kommun ihop i ett samarbete kring rekryteringsfrågor. Till sin hjälp tar de Student Consulting.

– Kompetensförsörjningen är för många företag och kommuner en av de största utmaningarna och vi ser framemot att hjälpa norrlandskommunerna Luleå, Boden och Piteå med att lösa kompetensförsörjningen, säger Tobias Lindfors, koncern-vd för Student Consulting

– Genom vårt stora rekryteringsnätverk, där vi är det största rekryterings och bemanningsföretaget i norr, kombinerat med vår nationella täckning ser vi framemot att rekrytera lokalt men även få fler att flytta till Norrbotten, säger Therese Vikenbacke, leveranschef Student Consulting.

Kommunerna har för första gången gemensamt upphandlat stöd för rekrytering av medarbetare och chefer. Samarbetet i rekryteringsfrågor är viktigt och nödvändigt för att lyckas, anser personalcheferna i de tre kommunerna.

– För att bredda rekryteringsunderlaget behöver vi stöd från etablerade rekryteringsföretag som dels har egna databaser med kandidater och samtidigt verkar över hela landet, säger Ewa Degerman, personalchef i Piteå kommun.

Kompetensförsörjning kommer under lång tid att vara en viktig och högt prioriterad fråga hos arbetsgivare, menar man på kommunerna.

– Vi tre kommuner har stora kompetensförsörjningsbehov nu och framledes. Med detta avtal skapas ett partnerskap där vi tillsammans med Student Consulting förstärker våra egna resurser och kompetenser för att kunna möta våra utmaningar på ett ännu bättre sätt, säger Maria Lundgren, personalchef i Bodens kommun.

– Vi är övertygade om att vi stärker varandra genom samarbeten och tror att detta också påverkar våra möjligheter att attrahera medföljande på ett nytt sätt, säger Birgitta Nilsson personalchef i Luleå kommun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg