Företaget JTM produkt ab är baserade i Jukkasjärvi till vardags där de både konstruerar och tillverkar produkter inom plåt, svets, maskin och hydraulik. De har sedan flera år tillbaka haft stora kunder som LKAB och SSAB som de har levererat till och nu kan de lägga till ännu en storkund på listan. JTM produkt ab har nämligen fått en stor order från det australiensiska företaget GEMCO Rail. Till dem ska de leverera en komplett anläggning för snabba och enkla byten av hjulaxlar på järnvägsvagnar och det är ett genombrott för dem som företag menar Ingemar Drugge, vd på JTM produkt ab.

– Vi får nu en referensanläggning vilket öppnar upp för fler affärer framöver. Maskinen är unik i sitt slag och effektiviserar arbetet med underhåll avsevärt. Vi har under senaste året arbetat intensivt med att säkra affären, bland annat via tidigare stöd från IUC Norr. Samarbetet med Tecnotrade och vår Australiensiske partner, KingHill, har varit helt avgörande för att affären ska bli av, säger Ingemar Drugge, vd på JTM produkt ab.

Under hösten kommer de att leverera utrustningen och åka till kund i Melbourne för att installera och utbilda personalen. Orden är framtagen tillsammans med Nordic Business by Tecnotrade ab och Håkan Karlsson på Tecnotrade säger att detta visar på de Norrbottniska företagens konkurrenskraft.

– Norrbottniska mindre företag har under åren utvecklat innovativa och effektiva produkter och lösningar som bland annat bidrar till LKABs konkurrenskraft. Produkter som kan konkurrera på världsmarknaden. Det här är ett sånt exempel. Det handlar om att se möjligheterna, våga ta steget och att paketera sitt erbjudande, säger Håkan Karlsson, Tecnotrade.