Rock-Boris är död

En av Sveriges första rockstjärnor är död. Boris Lindqvist, mer känd som "Rock-Boris", har avlidit efter en tids sjukdom, skriver flera medier.

20 oktober 2017 13:10

Karl-Gerhard "Little Gerhard" Lundkvist säger till Aftonbladet att han hörde av sig till sin vän i veckan, men han fick då ett sms om att Rock-Boris inte kunde prata. Kort därefter fick han veta att vännen hade gått bort.

Jag tyckte det var väldigt roligt att jobba med honom. Det var någon form av sprallighet, han var alltid glad. Det var lätt att jobba med honom, säger han till tidningen.

Rock-Boris föddes i Stockholm och han började sin musikaliska bana som trombonist i Frälsningsarmén. Som tonåring bestämde han sig dock för att bli rockstjärna, inspirerad av amerikanske Bill Haley. Han var först medlem i Rock-Ragges band The Four Comets, och slog sedan igenom som soloartist med egna bandet The Jailers 1958.

Tillsammans med artister som Little Gerhard, Rock-Ragge, Rock-Olga och Owe Thörnqvist tillhörde han den första generationen svenska rocksångare.

På 60-talet sjöng han i popbandet The Telstars, som bland annat framförde låten "Håll dig till höger, Svensson" i samband med högertrafikomläggningen 1967. På 70-talet uppträdde han med nostalgigruppen Rockfolket tillsammans med flera av sina 50-talskollegor. Under den senare delen av sin karriär spelade han mest jazz.

Vid millennieskiftet pensionerade han sig och flyttade till Cypern, där han tillbringade sin sista tid i livet.

Rock-Boris blev 76 år gammal.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!