Perrelli: "Blev helt blåst av stolen"

Trötthet och tung kropp hindrade inte Charlotte Perrelli – hon njöt till fullo av "Så mycket bättre"-inspelningen, trots ett barn i magen.

Jag har aldrig sett graviditeten som ett sjukdomstillstånd, jag har alltid jobbat till dagen före och studsat upp på scenen dagen efter, berättar hon.

9 november 2018 05:30

Charlotte Perrelli har blivit mamma igen – men graviditeten var inte lätt. Hon drabbades av den sällsynta komplikationen vasa previa, som kräver ett planerat kejsarsnitt, annars uppstår en blödning som riskerar barnets liv.

Under inspelningen av "Så mycket bättre" hade magen börjat märkas under kläderna, men Charlotte Perrelli var lyckligt ovetande om komplikationen.

Då kändes det som en vanlig graviditet. Jag var lite trött, annars var det inga konstigheter, berättar hon.

"Som 'Big brother'?"

Till en början var schlagerstjärnan nervös över att bosätta sig på pensionat Grå gåsen, med människor hon inte kände, ständigt filmad av ett tv-team och utan möjlighet att åka hem.

Jag var lite nojig innan, jag tänkte "ska jag bli inlåst här som i 'Big brother?'".
Men vi hade otroligt roligt, och alla artister var i exakt samma situation, vilket gjorde att vi stöttade varandra, berättar Perrelli.

Graviditeten gjorde att hon fick stå över aktiviteter som vattenskidor och fotboll, men hon höll ändå humöret uppe. På lördag är det Charlotte Perrellis tur att få sina låtar tolkade, dessutom utlovar hon personliga berättelser som få känner till. Det här sker parallellt med att hon är bokaktuell med biografin "Flickan från Småland".

Jag tror att folk som läser boken och ser "Så mycket bättre" kommer att få en annan förståelse för mig. Man kan ha följt mig i pressen i 25 år, men när någon annan skriver om en är det den personens bedömning som hålls fram, säger Charlotte Perrelli.

Tårar och känslor

Allra bäst med att vara med i programmet tycker Perrelli trots allt är låttolkningarna.

Man har lagt ner enormt många timmar i studion och slagit knut på sig själv för att det ska vara nytt och fräscht, men man glömmer bort att man själv ska få den här fina gåvan.
Jag blev helt blåst av stolen över vissa tolkningar, tårarna började rinna och jag kände att fy fan vad bra, mycket bättre än originalversionen.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.

Fakta: Årets deltagare

Linnea Henriksson: Har varit aktuell på den svenska musikscenen sedan 2010 då hon medverkade i "Idol". 2017 släppte hon albumet "Linnea Henriksson". Under våren tolkade hon "Mamma är lik sin mamma" i Melodifestivalen tillsammans med rapparen Stor, som också medverkar i "Så mycket bättre".

Christer Sjögren: Sångare i dansbandet Vikingarna mellan 1978 och 2004, som dessutom har gett ut närmare 20 soloskivor sedan 1989.

Louise Hoffsten: Släppte i år sitt 20:e album som artist, "Röster ur mörkret". Hon fick sitt genombrott 1993, samma år prisades hon både på Grammisgalan och Rockbjörnen.

Stor: Rapparen Stor, eller Ulises Infante Azocar som han egentligen heter, slog igenom med debutalbumet "Nya skolans ledare" och tilldelades bland annat en grammis i kategorin Årets hiphop/soul 2013.

Charlotte Perrelli: Tog hem Eurovision Song Contest 1999 med "Take me to your heaven". Hon vann även Melodifestivalen 2008, och har under karriären släppt nio studioalbum, samt varit aktiv som programledare och musikalartist.

Eric Gadd: Debuterade 1987 med albumet "Hello!" och står bakom klassiker som "Bara himlen ser på" och "Do you believe in me" och har Grammisbelönats tre gånger. Syns just nu i den egna krogshowen "OMG" i Stockholm.

Albin Lee Meldau: Slog igenom med låten "Lou Lou" 2016, innan dess har han bland annat varit gatumusikant. Den första juni släppte han debutalbumet "About you".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sofia Sundström/TT