Melodifestivalen: "Den gamle Nano är död"

Nano Omar sade ja till familjen och nej till sitt förflutna. Ace Wilder säger att hon inte har något att bevisa.

Nu är båda klara för final i Melodifestivalen.

5 februari 2017 09:43

Tre minuter var allt Nano Omar behövde för att etsa sig fast i Melodifestivalpublikens minne. Och när den sista tonen i hans låt "Hold on" klingat ut var budskapet levererat.

Jag har bevisat att allt är möjligt, det spelar ingen roll så länge du kämpar. Även fast vi har tuffa dagar så är det bara att kriga på. Att kunna bevisa det för mina barn - och att få veta att jag faktiskt kan nå ut till folk - det betyder allt. För då är min mening sann, säger han.

"Bar på hat"

Nano sjunger "Hold on" med pondus, vis av livserfarenhet. Inför Melodifestivalen har 31-åringen talat öppet om sitt kriminella förflutna. Han har inte duckat för några frågor - fängelsedomarna finns ju ändå dokumenterade för den som vill veta.

Men det ligger bakom honom. I familjen hittade Nano sin stabilitet och i dag är fästmön och barnen hans stöttepelare.

Jag bar på mycket hat och jag hade funderade mycket på varför saker inte bara blev bra på en dag. Men det är väldigt stor skillnad på nu och då. Den gamle Nano är död, säger han.

Van finalist

Ace Wilder är en betydligt mer van finalist. Hon har ställt upp i Melodifestivalen tre gånger och alltid gått direkt till final.

Jag njuter av det här, det här helt sjukt att det känns så bra. Så var det inte förra året, då var allt lite mer ångestladdat. Nu är jag bara lycklig, säger hon.

Den här gången kunde hon gå in i Melodifestivalen med en betydligt mer avslappnad inställning.

Första året skulle jag visa vem jag var och andra året skulle jag bevisa att jag kunde göra det igen. Nu behöver jag inte visa någonting, säger Ace Wilder.

2014 kom hon på andra plats finalen kom hon trea. Favoritskapet och "tredje gången gillt"-rubrikerna kommer därmed som ett brev på posten.

Ja, jag vet. Men det där får jag tänka på senare. En sak i taket, säger Ace Wilder.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT