Einár årets mest spelade artist i Sverige

Einár är den populäraste artisten på Spotify i Sverige i år. Efter honom följer Avicii – som samtidigt toppar listan för årets mest spelade låtar.

3 december 2019 06:01

Spotify har presenterat årets mest spelade artister och låtar, och hos de svenska lyssnarna är hiphopundret Einár artisten i topp. 17-åringens genombrottslåt "Katten i trakten" är samtidigt den åttonde mest spelade låten.

Den låt som svenskar har lyssnat allra mest på under året är Aviciis och Aloe Blaccs "SOS". Avicii är samtidigt nummer två på artistlistan.

En annan låt som har spelats flitigt bland Spotify-användarna i Sverige är "Shallow" med Bradley Cooper och Lady Gaga. Låten från filmen "A star is born" är den näst mest spelade i år.

De svenska lyssnarna är trogna svenska artister – bland topp tio återfinns endast tre internationella: brittiska Ed Sheeran och amerikanerna Post Malone och Billie Eilish.

När den svenska musikströmningstjänsten listar världens mest spelade under året är topp tre artister i tur och ordning: Post Malone, Billie Eilish och Ariana Grande.

De populäraste låtarna är "Señorita" av Camila Cabello och Shawn Mendes, "Bad guy" av Billie Eilish och "Sunflower" med Post Malone och Swae Lee.

Fakta: Mest spelade artisterna i Sverige

1. Einár

2. Avicii

3. Hov1

4. Ed Sheeran

5. Billi Eilish

6. Veronica Maggio

7. Molly Sandén

8. Post Malone

9. ZE

10. Dree Low

Källa: Spotify


Fakta: Mest spelade låtarna i Sverige

1. Avicii featuring Aloe Blacc: "SOS"

2. Bradley Cooper & Lady Gaga: "Shallow"

3. Tones and I: "Dance monkey"

4. Ed Sheeran & Justin Bieber: "I don't care"

5. Billi Eilish: "Bad guy"

6. Lewis Capaldi: "Someone you loved"

7. Molly Sandén: "Rosa himmel"

8. Einár: "Katten i trakten"

9. Camila Cabello & Shawn Mendes: "Señorita"

10. Mares: "Sunnanvind"

Källa: Spotify

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT