Maskerad man rånade matställe - tre anhölls

Tre män i 20-årsåldern greps efter att en maskerad och beväpnad man tvingat till sig pengar på en snabbmatsrestaurang.

9 oktober 2019 01:08

Strax innan midnatt, natten till onsdagen, larmades polisen om ett väpnat rån på Korvgubben i Luleå. Den kvinnliga personalen tryckte på överfallslarmet efter att en maskerad och beväpnad gärningsman tvingat till sig kontanter. Det är oklart vad gärningsmannen var beväpnad med.

Runt klockan två grep polisen tre unga män som misstänks för inblandning i rånet. De är mellan 18-22 år och är hemmahörande i Luleå. De förhördes innan jouråklagare på morgonen beslutade att anhålla dem.

Restaurangen har hållits stängd tills vidare, enligt Korvgubbens distriktschef Johan Lundbäck.

– Det ska göras en brottsplatsundersökning och det hålls stängt tills dess. Som tur var har personalen klarat sig oskadd fysiskt, säger han.

– Vi har överfallslarm så polisen var på plats på fyra minuter. Som tur var har de i alla fall fått tre stycken anhållna så brottet kanske kan lösas, fortsätter han.

Den anställda erbjuds krisstöd efter händelsen.

– Jag skjutsade hem tjejen. Hon var naturligtvis skärrad. Hon får givetvis kontakt med Företagshälsan om det behövs. Det är första gången på 26 år som något sånt här inträffar på Korvgubben så man är naturligtvis skärrad själv, säger Johan Lundbäck.

Han säger att rånbytet blev fattigt.

– Kontanthanteringen är i princip borta. Det handlar om någon tusenlapp, inte mer än 2 000-3 000 kronor. Polisen sa att det är ytterst sällsynt att man riskerar så pass hårt straff för de små pengarna som det handlar om i dag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Hallerby,Mathias Asplund