Tillbaka till verkligheten

BC Luleå föll tungt.

BC Luleå.

BC Luleå.

Foto: Pär Bäckström

Basketbloggen2021-10-01 22:15

Visst är det så att BC Luleås inledande segrar mot Umeå och Fryshuset kommer räknas lika mycket som alla andra vinster när ligatabellen ska räknas ihop framåt våren.

Men hemmamatchen mot Nässjö blev första mötet mot ett "fullvuxet" lag den här säsongen och det blev en jäkla reality check. Ett uppvaknande för samtliga i klubbens organisation.
 

Efter ganska bra första halvlek avslöjades alla möjliga brister hos BC Luleå under de avslutande 20 minuterna och det syntes oerhört tydligt att tränaren Peter Öqvist lag fortfarande är ett gäng individer och Nässjö, som behållit stora delar av sin trupp från förra säsongen, är längre fram i det mesta och mer tryggt i vad man ska göra när det hettar till.

Defensivt tappade Luleå massor. Offensivt försvann bollflödet, det blev en massa studsande och ett-ett-lösningar där guarderna Adam Rönnqvist och Jonathan Arvidsson fick hitta på saker i slutet på klockan.

Då gick det som det gick (förlust 88-93).


Nej, precis som varenda baskettyckare tippat talar allt för att den här säsongen blir en tillvaro på femte-sjätte plats i tabellen även om det fortfarande är tidigt att hugga något i sten.

Men vissa tecken syns redan nu. Att BC Luleå trupp är en av de tunnare klubben haft på tre decennier är ingen hemlighet. Det kan alla se. Där finns en hyfsad kvalitetsrotation på sex spelare men laget fullkomligen skriker efter en stabil skytt som kan sprida ut golvet och öppna upp tresekundersområdet för alla attackspelare som finns att tillgå.


Nåväl. Det är bara att bryta ihop och gå vidare. Pressen och förväntningar att tillhöra de allra bästa är noll den här säsongen och nu handlar det om träning, upprepning, nötning och om någon månad eller två vet vi lite mer var det här möjligen kan sluta.