Omgångens tips

Fyra friska matcher på menyn.

Blogg2020-12-26 10:51

Ligabasket den 27 december är väl inte direkt som juldagsbasket i NBA. Men, vaddå? Det är minst lika roligt. Här Bloggens tips för söndagens matcher.


Södertälje-Nässjö                    2

Som sagt: Södertälje hittar sätt att vinna basketmatcher trots att det inte alltid ser supervackert ut. Varför? Erfarenhet, smartness och bra beslutsfattande. Nässjö är ligans skräll, trots att laget saknat nyckelspelaren Valter Lindström ett tag, men ska inte räcka till.


Umeå-Jämtland                        2

I avdelningen hjärtskärande förluster var Umeås senaste match mot Jämtland en av de värre jag sett de senaste åren. Nu får laget chans till revansch per omgående men av det blir inget. Jag utgår från att Chuks Jämtland lärt sig läxan och tar hand om affärerna på ett mer metodiskt sätt den här gången. 


BC Luleå-Norrköping                2

Bloggen är antagligen lite väl dramatisk men på något sätt känns den här matchen som en vattendelare för BC Luleå. Lyckas spelarna samla ihop sig och svara för en rejäl laginsats mot topplaget Norrköping kan det här vara början till något bra. Ser det ut som i de två senaste matcherna - då vette tusan var det här är på väg. Norrköping? Kommer mala på som vanligt där Adam Ramstedt lär vara spelaren allt snurrar kring.


Borås-Köping                              1

Det ska bli intressant att se Köpings nya guard Johan Mathews som sitter på fina collegemeriter men vad han än gör kommer det föga att hjälpa. Borås, som vunnit sju av de senaste åtta, kommer göra processen kort. Något annat är svårt att se.