Omgångens tips

Fyra heta matcher där höjdaren spelas i Östersund.

Blogg2020-12-29 11:20

Vi laddar för de sista fyra matcherna i SBL herr innan 2020 blir 2021.

Här är Bloggens bästa tips inför onsdagens matcher.

Köping – Umeå                      1

Umeå har gjort ett antal bra matcher den senaste tiden men det räntar dåligt i form av segrar där laget fortfarande ligger på futtiga två. Borta mot Köping blir tufft – inte minst om hemmalagets senaste USA-värvning Jonah Mathews hunnit blir spelklar.

Norrköping–Fryshuset         1

Norrköping tog en urstark bortaseger mot BC Luleå i söndags trots att laget saknade nyckelspelare som Kamau Stokes, Adam Ramstedt och Hampus Åhlin. Då fattar ni förstås hur det kommer att se mot tabelljumbon Fryshuset som kämpar på utan att nå hela vägen.

Nässjö–BC Luleå                   1

Om BC Luleås tränare Peter Öqvist lyckas plocka upp spillrorna av det lag föll ihop mot Norrköping gör han det mycket bra. Luleå är oroväckande formsvagt, verkar helt att tappat självförtroendet och hoppet får stå till att Nässjö befinner sig långt nere i källaren efter 43-poängsförlusten mot Södertälje. 

Jämtland–Södertälje          2

Omgångens häftigaste match mellan två lag som med stor sannolikhet kommer vara med och bråka om guldet kommande vår. Östersunds hårdsatsande stolthet har inte imponerat alls hittills men kanske, kanske sågs en liten ljusning i den senaste segermatchen mot Umeå. I Södertälje verkar alla bitar falla på plats och just i dag är Ludwig Degernäs bygge Sveriges bästa. Det är bara att kika på tabellen.