Norrsken lyser upp himlen i Norrbotten

Den nya tekniken skapar nya möjligheter för mötesverksamheten.

Norrskenskonferensen bjuder på ett högkvalitativt program.

Norrskenskonferensen bjuder på ett högkvalitativt program.

Foto:

Blogg2020-10-24 10:33

2017 firade Socialdemokraterna i Norrbotten sitt 100-årsjubileum. Då passade även partidistriktet på att ge en tankesmedja i present till sig själv.

Nu, tre år efter jubileumsfestligheterna, har det blivit ordentlig snurr på verksamheten i tankesmedjan, som fått det vackra namnet Norrsken. Under våren ordnades fyra digitala seminarier. Medverkade gjorde bland andra utbildningsminister Anna Ekström, tidigare utrikesministern Margot Wallström och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Under lördagen genomförs också den första stora Norrskenskonferensen i coronasäkrade och digitala former. 130 deltagare lyssnar på och diskuterar med ett antal namnkunniga medverkande – däribland Anne-Marie Lindgren och Ingvar Carlsson, som tillsammans skrivit klassikern "Vad är socialdemokrati, socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (av en del betecknad som Sveriges farligaste politiker), LO:s högaktuella ordförande Susanna Gideonsson och Europaparlamentarikern Johan Danielsson

Det bästa är så klart när människor kan träffas i samma rum, öga mot öga, för att samtala och diskutera med varandra. Men det finns också fördelar med den digitala mötestekniken. 

Många har nu lärt sig den nya tekniken och upptäckt att digitaliseringen kan spara både tid och pengar. 

Man behöver inte åka hela den långa vägen till Sunderby folkhögskola för att följa seminariediskussioner. Den som (av olika skäl) har svårt att ta sig till Sunderbyn kan ändå hänga med genom att koppla upp sig via datorn, surfplattan eller mobiltelefonen.

Alla kan ta del av ett högkvalitativt seminarieprogram och delta i spännande samtal trots långa avstånd. Sannolikt kommer den nya digitala mötestekniken därför att fortsätta användas i större utsträckning även efter pandemin.