Murry, Davis, Rönnqvist och George

Några rader om BC Luleås första träningsmatch.

Blogg2020-10-04 20:52

Bloggen kunde inte vara på plats i Luleå energi arena när BC Luleå i säsongens första träningsmatch avfärdade Umeås Bskt tämligen enkelt. Men tack vare NSD.s webbsändning kunde jag följa matchen som det givetvis inte går att dra några större slutsatser av. 

Det var ändå kul att se BC Luleås fina fart på kulan trots att försäsongen i princip varit kliniskt befriad av träningar med någorlunda fullt lag.


De flestas ögon var givetvis riktade mot prestigevärvningen Touré Murry och med tanke på att den 31-årige guarden knappt gjort en fem-fem-träning på mer än ett halvår såg det väl ok ut. Skottet var vingligt men attackerna och passningsspelet lovar mer. Vi får se.


Murrys USA-kompis Steven Davis såg ut att ha saknat Luleå något alldeles oerhört sedan han lämnade Norrbotten i mars. 27-åringen spelade med en enorm energi och vilja hela matchen vilket renderade i 27 högprocentiga poäng.

Adam Rönnqvist styrde, ställde och verkade kunna göra poäng när han hade lust. 15 poäng, 8 assist och 5 returer kom från hans händer.


Men det roligast av allt var att stifta bekantskap med rookien och förre BG Luleå-guarden Denzel George. 19-åringen visade direkt att han inte planerar att sitta längst ut på bänken och vifta med handduken den kommande SBL-säsongen.

George var aktiv offensivt men med sin fysik och atletism  ser han ut att hitta speltid via mer defensiva uppgifter. George landade på sex poäng samt tolv returer och fick faktiskt mest speltid i laget, 26 minuter.