Mästaren har startat på en helt ny nivå

Lekande lätt. Igen.

Luleå Basket.

Luleå Basket.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2021-10-02 20:35

Det var oerhört intressant att se Luleå Basket i SBL för första gången den här säsongen - det när laget läxade upp Högsbo med 93-57 i hemmapremiären.

Ett par saker stack ut direkt:

1. Laget startar den här säsongen på en högre nivå än den förra och ser redan oerhört vältajmat ut. Nästan läskigt bra.

2.Under vårens finalspel, när laget mirakelvände mot Alvik, hittade tränarteamet ett försvarsspel som tog Luleå till guldet.  Superaggressivt, tufft och kompromisslöst. Där har laget bara fortsatt på den inslagna vägen.


Högsbo blev totalt sönderstressat när Ellen Nyström & co klev upp i banan vilket tvingade fram hela 24 turnovers av Göteborgslaget som knappt fick andas.


Det är förstås svårt att peka på individuella spelare i Luleå i en match där det var fullvuxna kvinnor som mötte småflickor men lite går det förstås att reflektera över.


Vi börjar med Josefin Vesterberg som med sina 16 returer totaldominerade defensivt. Igen.

Kul att se nya Fanny Wadling som visade upp ett brett register med ett smart insidespel och ett skytte utifrån. Hon kommer växa hela vintern och bli nyttig.


Jag var också supernyfiken på nya guardparet Bria Goss och Brooke Mccarty-Williams. Och de gjorde ingen besviken. Högt basket-iq och högprocentigt spel. Tiden får utvisa om de är för lagorienterade och har förmågan att ta över jämna matcher när det behövs. Det kommer förstås tiden att utvisa men just nu finns ingen anledning att tvivla på det.