Han blev BC Luleås räddande ängel

Sjunde raka segern är inhämtad.

Adam Rönnqvist (längst till höger) firar segern med laget. Matchen var hans 300:e i klubben och han hyllades innan uppkast. "Jättekul", säger han.

Basketbloggen2022-01-04 22:43

Det är inte lätt att förstå sig på BC Luleå den här säsongen - den saken är klar. Men verkligheten berättar att laget tog sin sjunde raka seger i rad när Borås besegrades på hemmaplan med 89-84. Något som på lite håll borde det betraktas som en blytung seger.

Men när jag berättar att västkustens stolthet kom till spel utan tre importspelare och stjärnan William Gutenius då hamnar den här vinsten i en lite annan dager.

Efter programenliga 30-14 efter den första perioden blev de resterande 30 spelminuterna en enda lång kamp för BC Luleå som helt somnade in, slutade spela försvar och fastnade i mängder av horribla skottval vilket gav ett heroiskt kämpande Borås, med bara sju tillgängliga spelare, vittring på en fläskig skrällseger.

Faktum är att med drygt sju minuter kvar att spela lyste overkliga 65-65 på resultattavlan och då blinkande alla varningslampor som fanns i Luleå energi arena.

Men det redde till sist ut sig för tränaren Peter Öqvist lag som gjort det till en konstart att hitta vägar att vinna trots ett haltande offensivt lagspel. Den här gången klev lagkaptenen Adam Rönnqvist äntligen fram ur sin offensiva dvala och räddade laget efter flera stora spel.

Med åtta poäng och en assist under matchens sista tre minuter blev guardveteranen BC Luleås frälsare i denna match som måste ha varit en av de märkligaste som spelats på länge.

Hur som helst stryker segern under en sak som Bloggen hävdat länge. Den här årgången av BC Luleå kan inte vinna matcher på ren talang.

Vilket lag som än står för motståndet måste inställningen, koncentrationen och kampviljan ligga på 100 procent - annars blir det trubbel. Då spelar det ingen roll om motståndet är Fryshuset, Umeå eller ett brandskattat Borås.

Sju raka segrar kan dock ingen ta ifrån BC Luleå och nu kommer grundserien in i en period där vi verkligen får se vad spelarna är gjorde av. Under de närmaste tio dagarna kommer Norrköping, Jämtland och Borås (igen) stå för motståndet.