Fyra svar efter premiärsegern

Bloggen om Luleå Baskets prestigevinst.

Succéspelarna Matilda Ekh och Freja Werth.

Succéspelarna Matilda Ekh och Freja Werth.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Blogg2020-10-02 11:47

Dagen efter nya, blågula Luleå Baskets premiärseger mot A3 Umeå finns det i dag plötsligt tid för ännu mer eftertanke och en sak vi direkt kan så fast är att det inte ska dras alldeles för stora växlar på en premiärmatch efter sju månader långt coronauppehåll. 

A3 Umeå har massor att jobba på, spelarna såg faktiskt dåligt tränade ut men vi vet att där kommer det värvas hej vilt under säsongen om inte resultaten blir de önskade. Var så säkra.

Men självklart måste Luleåtränaren Robin Sandberg dra en lättnadens suck efter ett första kvitto på att resan han gett sig in på har en stadig kurs i ett inledande skede.

Men vilka svar fick han? Flera, förstås.

1.Orkar spelarna hålla uppe intensiteten över hela säsongen kommer lagets försvarsspel vara ett av lïgans bästa. Kanske det allra bästa.

2. Matilda Ekhs collegenobb ser ut att bli en gigantisk vinstlott. 18-åringen kan faktiskt vara lagets bäste redan i dag och den spelare som leder Luleå offensivt.

3. Snacket kring BG-eleven Freja Werths  kapacitet har gått hela sommaren men nu vet vi. Forwarden är redan efter en SBL-match en etablerad ligaspelare som kommer hjälpa laget massor.

4. Bloggen efterlyste mer offensiva initiativ av erfarna Josefin Vesterberg och det fick vi faktiskt se. 3/7 från golvet var absolut ett steg i rätt riktning och att det fortsätter så blir vitalt för Luleå Basket i långa loppet.

Nej, Robin Sandbergs delikata problem framåt blir att hitta speltid till alla i laget som förtjänar den. Vilket är många sett till premiären. Fortfarande ska 25-30 minuter av Ellen Nyström och 15-18 minuter av Felicia Ponturo monteras in och det blir ingen lek alls i den konkurrens som råder.

Men som sagt: Det borde vara ett angenämt huvudbry.

Läs mer om