Frågor som måste få svar

Två matcher. Massor av frågetecken.

Debora Costa

Debora Costa

Foto: Petra Älvstrand

Blogg2020-10-17 08:13

Att kalla Luleålagens matcher i helgen för ödesditon är förstås inte ens nära sanningen. Det kan hända hur mycket grejer som helst under en säsong som vi inte har en aning om i dag. Men visst borde en del frågor ställas redan nu och mest akut är det för Luleå Basket som efter magplasket mot Norrköping för en vecka sedan på lördag i kväll tar sig an Södertälje i Luleå energi arena.

Här behövs det några delsvar som sätter ut en riktning:


1) Håller verkligen handplockade stjärnan Debora Costa i den omgivning hon ska verka i? Många frågetecken finns efter bara två matcher.

2) Går det att nå stor framgång med ett lag utan naturligare målgörare? Mot A3 var svaret ja. Mot Norrköping nej. Vad händer mot Södertälje?


BC Luleå tar sig an Norrköping på bortaplan i SBL-premiären och sällan har vi vetat så lite och haft så få förväntningar på ett lag innan säsongstart. Peter Öqvist har kanske sju-åtta träningar och noll matcher med fullt lag och Ingen annan klubb i landets högsta liga kan ha haft så futtiga lagförberedelser bakom sig innan allvaret börjar.


1) Hur stora blir hålen efter Denzel Andersson, Quinton Upshur,  Brandon Rozzell och även Pelle Larsson? Kraterstora eller går de att fylla igen och hitta andra vägar att vinna?

2) Förhoppningen är att klubbens senaste tillskott A.J. Davis ska vara en av ligans bästa spelare. Under veckans träningar har vi bara sett oerhört små glimtar. Tar Davis ett jättekliv på söndag? Vi får se.