Förre guldhjälten om framtiden

"Jag gillar att vinna."

Brandon Rozzell, BC Luleå.

Brandon Rozzell, BC Luleå.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Blogg2021-05-22 19:23

Som ni kanske märkt under de sju år som Peter Öqvist coachat BC Luleå har det funnits en tydlig väg till framgång. Eller snarare två.

Quinton Upshur.

Brandon Rozzell.

Med dessa två USA-stjärnor i laget ha Luleå vunnit guld 2017, SM-silver 2018 och en Svenska Cup-seger 2020 innan säsongen coronastoppades för drygt ett år sedan.


Att få tillbaka försvarsspecialisten, pådrivaren och ledarfiguren Upshur till Norrbotten är knappast troligt. Bloggens uppgifter säger att han lagt skorna på hyllan bara 28 år ung.

Men stjärnguarden Brandon Rozzell spelade den senaste säsongen på Cypern där han ledde Keravnos till final. 32-åringen snittade nästan 20 poäng och var en av ligans bästa spelare.


Men vad Rozzell ska göra till hösten är oklart. Bloggen hade sms-kontakt med honom för några dagar sedan och fick inga solklara svar.

"Det är alldeles för tidigt att säga. Jag är hemma nu och ska vila upp mig efter säsongen. Jag trivdes bra på Cypern och klubben vill gärna att jag kommer tillbaka", skriver Rozzell.

BC Luleå?

"Det är en klubb som jag har haft några av mina bästa år som spelare. Jag trivdes i Luleå, gillar att vinna och det gjorde BC. Vi får se vad som händer."