Ett steg närmare stjärnvärvningen

BC Luleå ska snacka framtid med landslagsspelaren.

Basket2020-07-26 13:44

För någon månad sedan kunde Bloggen avslöja att BC Luleå haft en inledande kontakt med landslagsforwarden Alexander Lindqvist som den förra säsongen spelade i Palma i den spanska andraligan.

Då kändes en värvning ganska långt borta.

I dag är läget mer skarpt.

 "När det gäller Alexander Lindqvist får du snacka med Lars Mosesson. Han ska prata med Alexander. Vi kommer i alla fall undersöka möjligheten att värva honom", säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Men alla som har hygglig koll på BC Luleå vet att när klubbdirektör Mosesson kopplas in i en potentiell värvning är det allvar utan för den skull vara huggen i sten. Bloggen har förstås ingen susning vilka lönekrav 29-årige Lindqvist har eller vilka eventuella klausuler han vill att ett kontrakt ska innehålla. 


Hur som helst. Visst kittlar det med Alexander Lindqvist i BC Luleå. Han skulle ersätta Denzel Andersson sju dagar i veckan men på helt olika sätt. Offensivt har 205-centmetersforwarden en bredare repertoar. Defensivt når han inte Anderssons höjder.

Om ni lyckas ro hem Alexander Lindqvist – blir det istället för en importvärvning?

"Han har samma kvalité. Ja."


Om Lindqvist och Mosesson lyckas vaska fram en deal kommer BC Luleå kommande säsong sitta på tre mycket erfarna svenska spelare som är ämnade för tunga minuter. Förutom Lindqvist även Adam Rönnqvist och Axel Nordström. Det öppnar upp för ett lite annat tänk när det gäller importerna.

"Så är det. Med så pass rutinerade spelare går det att titta lite mer på collegeamerikaner. Där kan man få mycket kvalité för en mindre peng. Men det kan också vara en stor omställning för många att gå från college till Europa", säger Peter Öqvist.