Det finns alltid en väg att vinna

Segertåget fortsätter för BC Luleå.

BC Luleå - Nässjö, DeRiante Jenkins

BC Luleå - Nässjö, DeRiante Jenkins

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Basketbloggen2021-12-30 22:36

Tamejtusan. BC Luleå verkar kunna hitta hur många sätt som helst att vinna matcher på just nu. Vad som än slängs i ansiktet på spelarna hittar de en lösning - en väg att vinna.

Stora ledningar har tappats och vänts tillbaka. 

Klara underlägen har brottats ned. 

Laget har vunnit när spelet gått i stå på alla möjliga sätt. 

Märkliga mentala misstag i viktiga lägen har bara borstats bort som ingenting har hänt.


Den sjätte raka segern i SBL kom mot Nässjö med 100-95 och den passade in lite överallt i ovanstående beskrivning.

Kolla här:

När Keenan Gumbs drog i trean från hörnet till 89-88 med dryga tre minuter kvar sedan BC tappat en tiopoängsledning hade jag kunnat satsa hus, hem och min Toyota på en Smålandseger.

När planens gigant DeRiante Jenkins, istället för att göra en enkel layup vid läget 94-91 och 90 sekunder kvar att spela, valde att ta ut bollen till trepoängslinjen, trampa på sidlinjen och ge Nässjö luft via en trea till 94-94 - borde den mentala muren blivit för hög.


Men icke. Istället hittade Denzel George en hyperviktig offensiv retur bland tre Nässjöspelare. Comebackande Andrew Smith svarade för en stor block samt en steal när Nässjö gick för en kvittering med bara sekunder kvar att spela.

Små detaljer. Stora spel.


Men till sist landar vi ändå i DeRiante Jenkins galna utveckling i SBL. Efter de första fem-sex grundseriematcherna såg 25-åringen helt vilsen ut och nog måste de sportsligt ansvariga i BC Luleå funderat både en och två gånger på om USA-forwarden var en spelare att satsa på.

Just nu. Just i dag är chanstagaren Jenkins en av ligans bästa offensiva spelare och han har de senaste tre matcherna snittat nästan 33 poäng. Det är overkliga siffror som förstås inte kommer hålla över tid. Men lik förbaskat är det imponerande.

BC Luleå - Nässjö, DeRiante Jenkins
BC Luleå - Nässjö, DeRiante Jenkins