Bloggens stekheta ligatips

Här är laget som vinner SM-guld.

Adam Rönnqvist och BC Luleå är inte guldtippat.

Adam Rönnqvist och BC Luleå är inte guldtippat.

Foto: NSD

Blogg2020-10-08 19:31

Klockan tickar och nu är det mindre än två veckor till SBL Herr startar efter ett evighetslångt uppehåll. Trupperna är mer eller mindre spikade och därför levererar Bloggen i dag sitt traditionsenliga ligatips.

Häng med.

1) Borås Basket

Kommentar: Den Corona-avbrutna säsongens grundserievinnare bygger vidare på sitt stabila svenska material, har behållit slitstarke jänkaren DeAndre Davis och adderat ytterligare tre importer. Det ger en oerhört stabil grund som ska ge utslag över 32 grundseriematcher och i ett slutspel. Håll ett öga på nye guarden Avery Woodson - där verkar det finnas kvalité.


2) Jämtland

Kommentar: Nej, Jämtland, med nye stjärntränaren Adnan Chuk vid spakarna, ska inte komma undan ett visst favoritskap. Klubben går all in för guld och har trots coronatider kunnat storsatsa tack vare lojala sponsorer. Laget är stort, tungt, djupt men visst saknas kreativitet på bakplan? Där är lagets akilleshäl.


3) Södertälje BK

Kommentar: Södertälje har kanske ligans bästa svenska material där värvningen av landslagsstjärnan Viktor Gaddefors smäller högt. Stannar han mot alla odds hela säsongen har laget potential att gå långt. Men visst saknas det spelare som kan skapa sina egna lägen och här kommer ett stort ansvar att ligga på nye USA-guarden Trevin Parks. Pallar han det?


4) BC Luleå

Kommentar: Ingen klubb har förlorat så mycket stjärnglans som Luleå i form av Brandon Rozzell, Quinton Upshur, Denzel Andersson och Pelle Larsson. Det är fyrklöver som är i princip omöjlig ersätta. Lagets tre importer bör alla vara fullträffar hela bunten och sedan måste en kvalitetskropp adderas till en bänk som ser oerhört ihålig ut. Då kanske...


5) Norrköping Dolphins.

Kommentar: Den förra storklubben har flugit lite under radarn och kan bli säsongens stora överraskning. Importspelarna Philip Carr, Kamau Stokes och Terry Larrier ser superintressanta ut. Men nog saknas det spets från bänken. Räkna med att en fjärde import landar efter nyår.


6) Nässjö.

Kommentar: Nässjö hittade aldrig rätt förra säsongen och blev till sist en stor besvikelse. Den läxan har oerfarne tränaren Joakim Källman lärt sig nu. Förre BG Luleå-spelaren David Höök kommer få en fin roll i laget och har potential att få ett stort genombrott.


7) Köping Stars

Kommentar: Succélaget från förra vintern gnuggar vidare men jag tror inte att det finns kapacitet att ta ytterligare ett steg uppåt i näringskedjan. Orsak: Förra säsongen importfullträffar ska inte gå att återupprepa. Håll ett öga på förre Södertäljebjässen Alexander Larsson som får en stor roll att utvecklas i.


8) Umeå Bskt

Kommentar: Inget snack om att Umeå under ledning av nye tränaren Boris Balibrea kommer vara välcoachat och ge allt i varje match. Men låt oss vara ärliga: Att satsa importutrymme på spanjorerna Guim Esposito och Maxim Esteban håller inte i längden.  
 

9) Fryshuset Basket.

Kommentar: Kul med ett Stockholmslag i ligan men det är lika bra att säga det rakt ut: Sportsligt har Fryshuset inte i SBL Herr att göra och kommer bli en gigantisk slagpåse. Det gör redan ont...


SM-vinnare: Borås Basket.