Omgångens tips

BC Luleå spelar utan stjärnan. Det blir tufft.

Basketbloggen2021-12-05 20:16

Då kliver BC Luleå in i ligaspelet igen efter landslagsuppehållet med match på måndag kväll. På tisdag rullar det vidare med tre fajter. Det är dags att tippa igen.

Måndag 6/12

Köping-BC Luleå                       1

Vi kan inte med den bästa i vilja i världen påstå att Köping är toppform men laget är i alla fall fulltaligt. Det är inte BC Luleå som saknar viktige Andrew Smith, lagets defensiva motor och bäste returtagare. Det är innebär att Peter Öqvist lag kommer till spel utan en enda pjäs över två meter och laget måste göra något alldeles extra för att kunna freda sin egen korg mot jättar som Dominic Robb, Ernests Kalve och Tope Arikawe.


Tisdag 7/12

Fryshuset-Borås                       2

Vi noterar den 15:e raka förlusten för Fryshuset.


Umeå-Jämtland                         2

Trots några tuffa skador på nyckelspelare lyckades Jämtland köra över Södertälje på hemmaplan och det säger en hel del om Adnan Chuks solida spelarmaterial där klubben lyckats pricka rätt i varenda värvning inför den här säsongen. Umeå ska förstås inte ha något att hämta här. Svårare är så är det inte.


Södertälje-Norrköping              2

Att tränaren Ludwig Degernäs inte lyckats få ut mer av sitt Södertälje är faktisk riktigt risigt och 30-poängsförluster som den mot Jämtland i lördags ska inte få inträffa sett till spelarmaterialet. Norrköping går en spelare kort sedan klubben sparkat Mitchell Smith men det ska inte ha någon betydelse den här kvällen.