BC Luleås overkliga seger

BC Luleås vinnande vändning.

Denzel George i BC luleå

Basketbloggen2021-12-06 22:00

Fråga mig inte hur det gick till när ett skadeskjutet BC Luleå lyckades besegra Köping på bortaplan med 89-86 för jag har faktiskt ingen som helst aning. Antagligen lär det skrivas doktorsavhandlingar i ämnet i åratal framöver för som den här matchen utvecklade sig skulle Luleå aldrig fått chansen att vinna.

Köping ledde i princip hela matchen - till exempel med sex när drygt 3.5 minuter återstod.

BC Luleå-spelarna gjorde mängder av misstag i den fjärde perioden och gav hemmalaget hur många chanser som helst att avgöra utan att lyckas.

Adam Rönnqvist & Co hade hur enkelt som helst som kunnat ge slaget förlorat, åka hem till Norrbotten och fundera på det orättvisa basketlivet.

Men de vägrade ge upp. Krigade på. Gav allt på varje millimeter av planen och utdelningen kom när en DeRiante Jenkins, som efter en ganska tveksam insats, sköt i matchvinnande 87-84 med drygt 40 sekunder kvar.

Helt osannolikt, faktiskt. Helt jäkla osannolikt.

För Luleå var segern overkligt viktigt med tanke på läget i truppen där stjärnan Andrew Smith blir borta i minst tre matcher till och klubben verkar brottas med stora svårigheter att hitta en värvning som kan vässa laget.

Som basketmatch betraktat var det ingen skönhetsupplevelse att beskåda. Misstagen staplades på varandra i 40 minuter och att se en röd tråd i spelet från något av lagen var inte enkelt.

Till sist avgjorde nog det faktum att BC Luleå är lite mer vant att vinna och Köping som lag är nere i botten självförtroendetekniskt efter många svidande förluster den här säsongen.

I Luleå stack Tavarius Shine (22 poäng, 7 returer) och Bryce Douvier (19 poäng, 14 returer) ut men den här kvällen lyfter Bloggen mest på hatten för försvarsspecialisten Denzel George som spelade felfritt med få misstag över sina 26 spelminuter. Hans sex poäng och sex returer var en nyckelfaktor för BC Luleå.