Missar hela säsongen: "Väldigt tråkigt"

I matchen mellan Rögle och Luleå Hockey så fick Fredrik Styrman en armbåge mitt i ansiktet. Styrman tvingades lämna matchen med befarad hjärnskakning. Det var värre än så.

Luleå kommun 21 oktober 2019 15:14

Drygt tio minuter in i matchen den 3 oktober så skulle Nils Höglander, Rögle, sätta en offensiv tackling på Fredrik Styrman. Det tog väldigt illa och Styrman fick hjälp att ta sig av isen. Under måndagen stod det klart att Fredrik Styrman inte kommer att spela något mer denna säsong.

– Vi fick det definitiva beskedet i dag, säger Luleå Hockeys sportchef Stefan Nilsson innan han fortsätter:

– Läkarna gjorde en artroskopi (titthålsoperation) på Fredrik och då upptäckte dom att korsbandet var trasigt. Då valde som att operera honom direkt.

Vad säger du om beskedet?

– Det är jättetråkigt för speciellt hans egen del, men också för vår del. Fredrik hade börjat säsongen bra och så händer det här.

Vad innebär skadan för er?

– Vi gör ingenting förhastat. Vi följer laget utifrån resultat och nya eventuella skador. Det känns som om att vi sitter ganska lugnt på backsidan.

Men tittar ni på forwards då med andra ord?

– Det är klart att på forwardssidan ser det lite annorlunda, men vi hoppas att Emil (Larsson) ska vara tillbaka efter uppehållet, säger Nilsson och fortsätter:

– Givetvis håller vi koll på vad som händer på marknaden, men vi har inte ekonomin för att plocka in en spelare som går rakt in i första kedjan.

Är det någon specifik spelartyp ni tittar på?

– Vi tycker att vi spelar bra hockey, men kanske utan den jämnheten som vi vill ha. Vi är absolut inte i någon panik, men vi är i marginalen och tål kanske inte några fler skador, säger Nilsson.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Stridblom

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Luleå

Återkallat körkort - misstänks för grov olovlig körning

Luleå

Räddningschefen: "Vi får se var det smärtar minst"

Litteratur

Smirnoff först ut i Kontexts podcast

MMA

Norrbottningen klar för huvudmatch i Superior challenge

Ishockey

Luleå Hockey-veteranen i ny omgiving: "Vi har bra kemi"

Visa fler