Polisen: ”Söker fortfarande tips om försvunna Carola”

Polisen i Skellefteå vill ha hjälp att hitta Carola Hällberg, 53 år, som varit försvunnen sedan den 12 december. Flera stora sökinsatser har genomförts, men utan resultat. ”Vi vill fortfarande ha in tips”, säger polisinspektör Anders Isaksson till Norran den 12 januari.

Skellefteå kommun 13 januari 2021 06:30

Det är han som leder utredningen sedan den aktiva sökinsatsen avslutades för polisens del på onsdagskvällen den 16 december 2020.

– Vi har fått in en del nya tips veckorna kring jul, men det spretar och det är svårt att gå vidare på. Vi vill fortfarande ha in tips om någon kan ha sett Carola i Bovikentrakten kring 12–13 december. Även om det gått lång tid så vill vi att man hör av sig, säger Anders Isaksson.

Vad händer framöver i sökandet?

– Vi hade senaste sökinsatsen den 28 december och kriminalsökhund har även sökt av terrängen vid flera tillfällen. Men inga nya fynd har gjorts. Sedan kom snön och nu är det aktiva sökandet pausat.

Carola Hällberg anmäldes försvunnen den 12 december 2020. Hennes bil påträffades på söndagen den 13 december i Boviken, ute på en lägda, vid skogsbrynet vid väg 861. I bilen, som var låst, fanns hennes mobil, kontokort och kontanter. Under veckan som följde deltog hundratals frivilliga i Missing Peoples sökningar och även polispatruller, hundförare, hemvärnet, jaktlag och en polishelikopter deltog i sökandet, som utgick från Bovikens bönhus. 

Fler sökinsatser har genomförts, senast 28 december, men inga nya fynd har påträffats.

Tusentals människor har gått med i Facebook-gruppen "Carola är försvunnen" och många har även sökt på egen hand. Runt om i länet har lappar satts upp och information har även spridits på bussar i Skellefteå och Umeå.

Försvinnandet utreds som ett ärende på avdelningen för grova brott.

– Som poliser måste vi vara öppna för allt. Det kan ligga ett brott bakom eller hon kan ha gett sig av frivilligt, det vet vi inte, säger Anders Isaksson.

 

Läs även intervjun med Carolas familj, som inte tror att hon valt att försvinna: ”Vi vet aldrig när det tar slut"

 

Dessa tips bedöms som mest relevanta:

* Ett vittne har sett en kvinna som liknar Carola längs väg 861, från den plats i Boviken där bilen påträffades längs vägen mot Fällbäcken, vid 10.45 den 12 december.

* Ett annat vittne tror sig ha sett Carola, eller någon som liknar henne, på bron över E 4 vid hundkapplöpningen vid 14.30–14.45 den 12 december. Spår tyder på att någon person gått mot AIK-gubben med där upphör spåren.

Har du sett Carola eller har tips om var hon kan vara? Vid pågående iakttagelse ring telefonnummer 112. Vid tidigare iakttagelser eller andra tips ring 114 14. 

 

Mer information om Missing Peoples fortsatta planer hittar du här.

Om man vill vända sig till de anhöriga för att hjälpa till så kontakta facebook-gruppen ”Carola är försvunnen” som du hittar här.

Signalement

Kvinnan heter Carola i tilltalsnamn och är 53 år gammal. Hon har kort mörkblont hår, är 162 cm lång och väger ca 95 kilo. Hon hade vid försvinnandet en svart, halvlång vinterjacka, grå/rosa gympaskor och eventuellt har hon med sig en krycka. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Christoffersson

Ämnen du kan följa
Försvunnen i Skellefteå
Kåge

En månad av ovisshet: ”Vi vet aldrig när det tar slut”