Vittne: "De spydde rätt ut genom fönstren"

Enligt en gäst på hotellet i Riksgränsen festade över hundra människor där under natten mot torsdagen. "Man blir så provocerad och förbannad i coronatider", säger hon.

Kiruna 6 maj 2021 16:45

Mellan den 3-5 maj arrangerades skidtävlingen Scandinavian big mountain championchips i Riksgränsen med 110 deltagare. Tävlingen avslutades under onsdagen. Enligt en gäst på hotellet i Riksgränsen som vi har pratat med festade deltagarna hela kvällen och natten. 

– Jag är så förbannad. Jag är här och semestrar med min kille i några dagar. Och det var en sådan fest, de var säkert över 100 stycken. Man såg dem på afterskin redan vid fyratiden när de var klara med tävlingen, de var bra på att festa redan då.

– Men sedan från sju började det på hotellet. De hade kanske tre, fyra rum som råkade vara över oss. Det var sådan fest, de kräktes ut genom fönstren. Man blir provocerad i coronatider, säger kvinnan som vill vara anonym. 

Enligt hotellgästen så försökte personal från receptionen avbryta festen. 

– De lyckades inte, de försökte hela tiden knacka på men de var så himla många och jättejättefulla. Alla var sådär kring 20 och sket väl i corona. De hade pjäxor på och festade och hade Avicii musik och körde järnet till halv tre. 

– Jag ringde polisen till slut, säger hotellgästen, något som polisen också bekräftar. 

Hur vet du att det var deltagare från tävlingen som festade?  

– Jag såg ju dem, jag satt ute på terassen när skiddagen var slut och då kom alla, det var bra stämning och de pratade om tävlingen. Det var samma gäng, de packade ihop sig nu i morse.  

Robert Gustafsson är huvudansvarig för skidtävlingen och har inte hört talas om någon fest.  

– Nej det verkar konstigt. För jag själv var på hotellet och satt och jobbade fram till klockan två i natt och sedan gick jag hem och det var knäpptyst överallt där jag gick i alla fall, så det känner jag överhuvudtaget inte till, det tror jag inte stämmer, säger han. 

– Det har ingenting med tävlingen att göra, det som har skett inne på hotellet nattetid. Det kan ju ha varit 150 personer som har hållit på med något helt annat någonstans, säger Robert Gustafsson. 

Christophe Risenius är marknadschef för Lapland resorts. 

– Det var flera personer i tre lägenheter där det var, inte fest, men de var glada kan man säga. Men det var bara tre lägenheter, inte på hotellet utan på lägenhetshotellet, säger han. 

Enligt en gäst festade över 100 personer? 

– Det är lägenheter för max sex personer, jag tror inte att man kan vara 50 eller 100 personer i en lägenhet.  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Unga

Ämnen du kan följa
Jättefesten i Riksgränsen
Kiruna

Smittskyddsläkaren ryter ifrån efter skandalfesten: "Det är inte så smart"