Till Boden - Hemma hos dig med Carl Olof

Föreställningen Hemma hos dig med Carl Olof består av tre berättelsen. Mot en kopp kaffe kommer koreografen Carl Olof Berg hem till dig och du får då välja en berättelse, som han framför.

Bodens kommun 8 oktober 2019 11:15

Carl Olof Berg har inspirerats att använda hemmet som sin scen. 

– Vi har använt hemmet som en samlingsplats. För min del, nu har jag jobbat 20 år som koreograf och behövde en omstart, var det som att vara tio år igen och stå på vardagsrumsgolvet och säga ”jag har hittat på någonting är ni med”. 

Back to basic, men för hans del handlar det också om att det är skönt att låta folk låna hans berättelse och att låna varandras tid.

– Det finns en balans mellan att jag tittar lika mycket på dig som du tittar på mig. Det finns en ödmjukhet i det, istället för att någon har köpt hem mig för att jag ska snurra på någons vardagsrumsgolv, säger Carl Olof Berg. 

Så för fyra år sedan växte den här föreställningen fram och det var även hans examensarbete från hans magisterexamen i koreografi. 

Våren 2015 gjorde Carl Olof Berg sitt första hemlån. Det var i Stockholm, men han ville inte att det bara skulle bli ett innerstadsprojekt. 

Föreställningen Hemma hos dig med Carl Olof produceras genom Riksteatern och förmedlas ut i landet genom de lokala föreningarna. 

Vad har de här åren givit dig?

– Framför allt upplever jag att jag äntligen får berätta mina berättelser, lite som att göra folkparksturné. Jag får vara den berättare som jag vill vara. I dag är det ofta så med scenkonst att man har premiär och så spelar man fem-sex föreställningar och sedan är det över, svarar Carl Olof Berg.

Han delar med sig av korta personliga berättelser från sin egen uppväxt och sitt eget liv. Mot en kopp kaffe åker han hem till en privatperson, som kan välja mellan En prinsessgympa, Guidad visning av herrklubbar eller Popquiz på ostämt piano. 

Efteråt får låntagaren ett lånekort med rätt till två omlån, eftersom det är tre olika berättelser. 

Carl Olof Berg kom till Boden på måndagen för en offentlig föreställning på Havremagasinet. 8-11 oktober är det hemlån. 

När Norrbottens Media nådde honom på fredagen var sju av åtta hemlån bokade. Då fanns det bara en lucka kvar. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lena Tegström

Ämnen du kan följa
Läs mer
Kultur och Nöje

Kungliga Operan startar konstnärligt labb

Kultur och Nöje

Loranga-teater skjuts upp till nästa år

Kultur och Nöje

Malmö stadsteater presenterar ny repertoar

Kultur och Nöje

Enquist-roman blir teater i Skellefteå

Luleå

Teaterchefen om oviss coronahöst: "Då blir det tufft"

Visa fler