Misstänkt knarkbeslag på Coop

Ett misstänkt narkotikabeslag har gjorts på Coop i Överkalix. Butiken är ombud för PostNord – men det misstänkta knarket har inte skickats på vanligt sätt som en paketförsändelse att hämta ut. ”Jag känner inte till något likadant fall”, säger Polisens utredningsledare Jan-Erik Abrahamsson.

Överkalix kommun 30 november 2019 09:59

Det var på torsdagsförmiddagen som en polispatrull kallades till Coops stormarknad i Överkalix. Där beslagtogs något som polisen misstänker är knark. Men fyndet gjordes inte bland de försändelser som butiken som ombud för PostNord normalt tar emot och lämnar ut till adressaterna. Utan på ett annat, mer oväntat ställe. Nämligen i butikens egen brevlåda. 

– Det var adresserat till butiken, men till ett okänt namn, och hade därför levererats dit. Vanligtvis ligger posten i lådan tills personalen hämtar in den. Fram till dess kan den tömmas utan att någon ser det. Men den här gången togs posten emot direkt när den delades ut, säger en anställd. 

Medarbetaren berättar att försändelsen bestod av ett stort, vadderat kuvert – och att innehållet inte liknade de varuprover butiken annars brukar få:

– Så då larmades polisen. En ny, låsbar brevlåda har också beställts.  

Från polisen i Kalix bekräftar Jan-Erik Abrahamsson, utredningsledare i Kalix, att ett misstänkt narkotikafynd har tagits om hand från butiken:  

– Vi själva gör en första snabbanalys för att se vad beslaget består av.  Därefter skickas det iväg till SKL för en 100-procentigt säker analys.

Vad snabbtestet visade i det aktuella fallet, eller vilken typ eller mängd av knark som polisen tror att det rör sig om vill Jan-Erik Abrahamsson inte svara på, utan hänvisar till utredningstekniska skäl. 

Men han säger att han aldrig har stött på ett ärende som har gått till som det här. 

– Det vanliga är ju istället att försändelser med narkotika beställs i namn som inte existerar, och att någon sedan kommer och vill hämta ut försändelsen. Här i östra Norrbotten har vi då och då sådana ärenden, främst i de lite större orterna Haparanda och Kalix. Men vi har inte varit med om det i Överkalix, säger Jan-Erik Abrahamsson. 

Finns det någon misstänkt? 

– Jag kan inte svara på det. Men ingen är i dagsläget gripen. Det jag kan säga är att en förundersökning är inledd kring omständigheterna, och då försöker vi säkra eventuella spår.  

Hur allvarligt är den här typen av ärende?

– Det lika allvarligt som alla narkotikasammanhang. 

Hur länge tar det innan proverna är analyserade? 

– Det brukar gå ganska fort, säger Jan-Erik Abrahamsson.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Engström-Andersson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Luleå

Skulle köpa hasch – då drog säljaren fram kniven

Kiruna

Polisen har lagt ner utredningen om vält staty i Kiruna

Luleå

Rattfyllerist vinglade fram över E4

Piteå

Man transporterade kokain – åtalas

Ledarkrönika

Det behövs fler poliser även i norr

Visa fler