Luleåtränarens fräcka utspel inför toppmötet

"Alvik är jättetunt."

Luleå 22 november 2020 15:37

Alvik har pekats ut som den stora guldfavoriten i SBL dam. Orsak: Laget är Sveriges mest stjärnspäckade. Men Luleå Baskets tränare Robin Sandberg fattar inte varför. "Jag tycker Alvik är jättetunt", säger han.


På måndag kväll spelas kanske säsongens hetaste match i SBL dam. Det handlar om de senaste årens stora gigant Luleå Basket, som tagit sex guld över de senaste sju åren, mot Alvik som av de flesta pekas ut som den solklara favoriten att vinna SM-titeln nästa vår.

En orsak till Alviks favoritskap är spelartrupp som pekas ut som ligans bredaste med många namnkunniga spelare. Men Luleå Baskets tränare Robin Sandberg fattar inte varför.

"Nej, jag tycker Alvik är jättetunt. Däremot finns en mycket bra spets med Klara Lundqvist, Paula Juhlin, Elin Ljunggren och Janel McCarville. Men sedan vet jag inte", säger han.

Du sticker ut hakan nu?

"Ja. Men det får man väl göra ibland. Jag har hört mycket snack om Alviks bredd men håller helt enkelt inte med. Jag tycker vi är klart bredare som lag."


Luleå Basket kommer till spel i Åkeshovshallen mot den obesegrade serieledaren efter ett nästan tre veckor långt uppehåll och en sak är i alla fall helt säker: Laget är inte segertippat - något som inte hänt många gånger det senaste decenniet.

Orsaken är förstås att klubben valt en helt annan väg denna ekonomiskt krävande coronasäsong och satsat på ett lag utan spektakulära USA-importer och en stor, ung svensk grundstomme.

"Det har varit annorlunda. Den stora skillnaden har varit att våra dalar varit djupare och topparna inte lika höga. Men jag tycker vi ligger bättre till spelmässigt än jag trott på förhand och planen är att vi ska vara som bäst längre fram. Vi är på rätt väg", säger Robin Sandberg. 


Vad blir viktigt mot Alvik?

"Jag är lite orolig för den första perioden. Där måste vi vara med direkt. Vi har inte spelat match på länge och Alvik spelade mot Eos häromdagen. Min känsla är att Alvik ofta är bra förberett inför matcherna och startar jättebra. Däremot har laget svårare att genomföra justeringar under matcherna."

Matchen sänds på SVT24 och SVT Play.

Profilbild Peter LindvallPeter Lindvall
Ämnen du kan följa
Basketbloggen
Blogg

Två frågor – två svar

Blogg

Omgångens tips

Blogg

Han borde vara en het kandidat

Blogg

Oron var obefogad

Blogg

Så ska BC Luleås senaste värvning hjälpa laget

Visa fler
Läs mer!
Basket

Helsingborg-stjärnan öppnar för flytt till Luleå Basket

Basket

En debut som lovar mer: "Gäller att inte sväva iväg"

Basket

Ny sheriff i stan – då vann BC Luleå mot serieledaren

Basket

Lucas om tunga svackan: "Man blir förbannad"

Basket

Andra raka segern för Luleå Basket

Visa fler