Dykare har sökt försvunnen man – misstänkt människorov

Polis har sökt med dykare efter den man i 40-årsåldern som har varit försvunnen sedan i lördags kväll. Han sågs senast i skogarna kring Notsel, norr om Harads.

Boden 15 juli 2020 11:15

Polis och frivilliga söker efter en man i 40-årsåldern i skogarna norr om Harads. Ingen har hört av mannen sedan i lördags kväll och hans anhöriga är oroliga.

Mannen hade fått skjuts till stugan på fredag kväll, han skulle måla stugan som tillhör hans far. Stugan ligger ensligt till i skogen.

Hans far åkte upp och träffade sonen på lördagen och sedan är det några som varit i kontakt med mannen på lördag eftermiddag och kväll. Efter det är det ingen som hört av honom.

På måndag eftermiddag kontaktade de anhöriga polisen. Under natten till tisdagen har polis använt helikopter, drönare med värmekamera och hund för att söka efter mannen i området vid Notsel. 

Polisen gick under onsdagen ut med att de inlett en förundersökning gällande misstänkt människorov men att det inte finns någon misstänkt. Deras tekniker ska göra en platsundersökning under dagen innan beslut fattas om hur sökandet ska fortsätta. 

Mannen är mörkhårig. Han är cirka 190 centimeter lång och väger cirka 95 kilo. Han var vid försvinnandet klädd i jeans och svart jacka.

Mannens systerdotter berättar att polisen natten till onsdagen sökte med dykare i Flarkån. Hon var själv på plats mellan klockan tolv och 18. Hennes man stannade och väntade på dykarna. Han åkte från platsen kring 21-22 när de började dyka. 

Sökinsatserna är fortfarande resultatlösa.

Det finns flera teorier vad som kan ha hänt. En av dessa är att mannen åkt iväg, men de anhöriga tycker det är långsökt, eftersom han lämnat kvar mobiltelefon och bankkort. 

De anhöriga är rädda att han skadat sig och saknar möjlighet att slå larm. 

Systerdottern säger att Missing People meddelat att de ska börja söka under onsdagen, men de har inte fått någon information om vilken tid. 

Vi har försökt att få kontakt med Magnus Idebro, ordförande i Missing People, utan att lyckas.

– I går (läs tisdag reds, anm.) var problemet att de inte fått godkänt av polisen men det ska de ha fått nu, säger mannens systerdotter. 

Anhöriga ska söka kring stugan och vid vattnet och kommer även att ta med sig två hundar för att se om de får upp något spår. 

– Vi får se vad polisens nästa steg blir. 

Enligt systerdottern har polisen i första hand kontakt med mannens syster. 

De kommer på sociala medier att uppmana frivilliga att delta i sökandet. Systerdottern uppmanar dem som vill delta att ta med sig oömma kläder stövlar. Och en bra bil för att ta sig fram. 

Försvunne mannen i Harads

Polisen uppmanar den som har iakttagelser att ta kontakt och lämna uppgifter på telefonnummer 114 14. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Försvunne Mikael

Tv-programmet "Efterlyst" tar upp Mikaels försvinnande: "Vi hoppas på avgörande tips"

Missing People och frivilliga letar efter försvunne Mikael i Notsel igen: "Vi gör en sista sökinsats inför vintern." Vi letar så länge som de anhöriga vill."

Försvunne Haradsbon på väg att dödförklaras • Systern: "För oss blir det inget riktigt avslut förrän Mikael hittas"

Fler områden genomsökta i jakten på försvunne Mikael

Anhörigas kritik efter kroppsfyndet: "Vi var rädda att det var Micke men ingen ringde oss"

Visa fler
Läs mer!

Gratistidningen klandras av reklamombudsmannen – för vilseledande annons

Sista kaffemötet med sanningskommissionen • Övergår i en ny fas: "Det har varit många känslosamma möten"

Bodens artilleriregemente återuppstår

Emily in Paris-stjärnan på smekmånad i Harads • Hyllar Tree hotel: "Det var iskallt – men jag omfamnade det"

Minnesord: Leif Burwall

Visa fler