Förre BC Luleå-stjärnan om den italienska röran

"Det är en ganska konstig situation"

Luleå 19 november 2020 19:35

Han hade packat resväskan och gjorde sig redo för att åka hem till Sverige. Då fick den förre BC Luleå-stjärnan Denzel Andersson beskedet av sin italienska klubb: Stanna. Vi behöver dig. "Det här har blivit en riktigt konstig situation", säger Andersson.


Den 24-årige landslagsforwarden har haft en minst sagt turbulent sensommar och höst med italienska Varese.

I ett par månader har det surrat rykten om att han är på väg bort men inget har hänt och Andersson har spelat vidare som vanligt.

Men när klubben för en dryg vecka sedan värvade den NBA-meriterade amerikanen Jalen Jones var den förre BC Luleås-spelarens tid i Varese över - något också klubben meddelade i slutet av den förra veckan.

Men ödet ville något helt annorlunda.

När Denzel Andersson satt på läktaren och såg Varese möta Roma i den italienska ligan hände det osannolika. Ersättaren Jones hann bara spela 30 sekunder i sin första match innan han slet av hälsenan. Ridå. Säsongen över.

"Det var hemskt att se och en jäkla otur. Det är inget man vill ska hända någon. Jag har inget ont att säga om Jones trots att han skulle ersätta mig", säger Denzel Andersson. 


Och då vände Vareses sportsliga ledning på en femöring, tog kontakt med Denzel Andersson och meddelade: "Stanna. Vi behöver dig."

För Andersson var det bara att packa upp resväskan, avboka flygbiljetten till Stockholm och inställa sig för träning igen.

"Tja, kommunikationen från klubben har väl inte varit den bästa den senaste tiden men det här är något som händer många ute i Europa."


Hur känns det att spela för en klubb som så tydligt visat att den inte behöver dig?

"Det är en ganska konstig situation, så är det. Men det är lagkamraterna jag umgås med på fritiden - inte tränaren och ledningen."

Hur hittar du motivationen igen?

"Jag måste hitta den på något sätt och visa att tränaren och ledningen har fel.  Det spelar ingen roll om jag spelar 10, 20 eller 30 minuter - det är bara att göra det bästa av de minuter jag får."

Under de få dagar du var "klubblös" - fanns det intresse från andra?

"Ja, det vara några som visade intresse."

BC Luleå?

"Luleå finns alltid kvar."

Hur ser du på framtiden i Varese?

"Säg det. Vi får helt enkelt se vad som händer längre fram."


För Denzel Andersson väntar närmast ett litet avbrott från det italienska kaoset han hamnat i. På måndag reser han till turkiska Istanbul där det väntar EM-kvalspel med landslaget.

"Det ska bli jättekul."

Profilbild Peter LindvallPeter Lindvall
Ämnen du kan följa
Basketbloggen
Blogg

Två frågor – två svar

Blogg

Omgångens tips

Blogg

Han borde vara en het kandidat

Blogg

Oron var obefogad

Blogg

Så ska BC Luleås senaste värvning hjälpa laget

Visa fler
Läs mer!
Basket

Helsingborg-stjärnan öppnar för flytt till Luleå Basket

Basket

En debut som lovar mer: "Gäller att inte sväva iväg"

Basket

Ny sheriff i stan – då vann BC Luleå mot serieledaren

Basket

Andra raka segern för Luleå Basket

Basket

Så var matchen mellan BC Luleå och Södertälje

Visa fler