Rangers om Lundkvist: "Gjort ett jättejobb"

Unge Nils Lundkvist har haft en fenomenal säsong så här långt. Nu hyllar New York Rangers europascout Patric Kjellberg honom. ”Han har haft en fantastisk utveckling – det är otroligt kul att se vilket självförtroende han spelar med”, säger han.

Luleå kommun 27 november 2019 12:37

Nils Lundkvist spelade juniorhockey första gången han såg honom.

– Det var ganska tidigt. Men jag kände att han hade något och efter det var det flera från klubben som åkte och tittade på honom, säger Patric Kjellberg och fortsätter:

– Och vi är förstås nöjda med honom, väldigt nöjda.

Konstigt vore väl annars. Backlöftet har gjort 13 poäng på 20 seriematcher, och gått plus 13. Vilket han är bäst i Luleå Hockey med. I cupspelet har han gått plus 4, och gjort 8 poäng på 8 matcher. Siffror bara ett fåtal backar kan matcha.

– Han har gjort ett jättejobb och den istid han har fått är välförtjänt, säger Patric Kjellberg – som lovordar Thomas ”Bulan” Berglund och de andra ledarna i Luleå Hockey.

– Det är viktigt med en bra utbildning och de ska ha all heder för vad de har gjort.

Han är inte involverad i beslutet om var Nils Lundkvist ska spela nästa säsong.

– Jag är en del av processen innan spelarna väljs. Sedan är det andra i klubben som tar vid, säger Patric Kjellberg och fortsätter:

– Det är vår general manager och våra spelarutvecklare som har hand om honom nu, och när han flyttar över dit är upp till dem och honom själv.

– Jag har mycket att tacka för. Tränarna har gett mig förtroende, och jag har fått spela med bra spelare, som har hjälpt mig mycket. Men det är så klart sjukt kul att det har gått så bra, säger Nils Lundkvist och fortsätter:

– De där borta har också låtit nöjda när jag pratat med dem. Det är vissa detaljer som de har sagt att jag ska tänka på, detaljer som kommer vara viktiga när jag flyttar över dit, men annars har de bara sagt att jag ska fortsätta som jag gjort. Och att få beröm av dem gör ju inte direkt att självförtroendet blir mindre.

Det kontrakt han skrev på i början av förra året går ut efter den här säsongen.

– Jag har inte hört något från dem (Luleå Hockey) än, säger Nils Lundkvist.

New York Rangers general manager Jeff Gorton vill – enligt Sportens uppgifter – att Nils Lundkvist ska spela för klubbens farmarlag Hartford Wolf Pack nästa säsong.

– Jag har inte tänkt så mycket på nästa säsong, utan jag fokuserar på den här. Och jag hoppas kunna fortsätta på samma sätt som jag har inlett, och utvecklas ännu mer, säger Nils Lundkvist.

Sedan tillägger han:

– Och därigenom sätta mig själv i en bra situation.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Jiglund

Ämnen du kan följa
Läs mer
Ishockey

Tvingas vänta: "Måste veta vad vi har att röra oss med"

Ishockey

Förhandlingarna är i gång: "Väntar på återkoppling"

Ishockey

Uppmaningen till SHL:s ledning: Tänk om

Ishockey

Wallmark om NHL-förslaget: ”Det blir spännande”

Ishockey

Center förlänger med Boden Hockey

Visa fler