Räkfrossa och kyrkbesök för pensionärer från Junosuando och Kangos

Skärgårdskryssning med Laponia blev första resan tillsamman för PRO i Junosuando och Kangos.

13 september 2019 01:05

Gruppen går ombord på båten Laponia vid Norra hamn i Luleå. Förväntansfulla resenärer ser på när sjömansklädda servitriser dukar fram, på en liten eka, stora fat med räkor, dippsåser, sallader, ostar och nybakat bröd. I bakgrunden hörs sång och musik av ett par som står för kvällens underhållning.

– Äntligen blev den här resan av! Jag har fyllt på med räkor m.m. ett par gånger. Det är väldigt välordnat och ingen panik kring ekan, två bord åt gången går fram och fyller faten med räkor med mera. När alla fått en omgång så är det fritt fram att hämta mer, säger en riktigt nöjd Titti Korsvik och avslutar med Jättegott!

Det är första gången som de båda PRO-föreningarna åker tillsammans. Förhoppningsvis en början till samarbete mellan föreningarna.

– Så trevligt och mysigt att PRO Kangos och PRO Junosuando tillsammans gör den här resan, säger Eva Alldén, ordförande i PRO Junosuando. 

PRO-styrelsen i Junosuando planerar med förslag från medlemmarna, två resor per år. Resan i våras blev inte av då man gjorde i ordning en park intill PRO lokalen. Parken har även fått en boulebana, efter önskemål från många medlemmar. Nu bjuds medlemmarna på stort och resan går till Luleå med bland annat en skärgårdskryssning med räkfrossa, men även en guidning i Gammelstads kyrkby och kyrka. Gruppen består av sammanlagt 35 pensionärer från båda föreningarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mary Calla