Musikhjälpen i kyligt Pajala

”Alla har rätt att funka olika” är temat för insamlingsevenemanget Musikhjälpen år 2018. Runt om i landet samlar organisationer och privatpersoner in pengar till välgörande ändamål. Pajala kommun med föreningar och företag har skapat insamlingsbössan ”Pajala för Musikhjälpen”.

14 december 2018 16:26

Under fredagen inleddes evenemanget Pajala för Musikhjälpen på Soltorget i Pajala. Ett evenemang som pågår under två dagar med avslut på lördagen den 15 december. En av initiativtagarna till Pajalas insamlingsbössa är Johanna Funck,

– Musikhjälpen är inspirerande och det kändes självklart att även Pajala skulle vara med och göra en insats, säger hon. 

Evenemanget är en lokal spinn-off av Sveriges Radios välgörenhetsinsats Musikhjälpen som har till syfte att samla in pengar för välgörande ändamål. I år är temat ”Alla har rätt att funka olika” och pengarna som kommer in via insamlingsbössor från hela landet används till ändamål som har syftet att öka kunskapen om, och tillgängligheten för, människors olika funktioner genom att personer med funktionsvariationer ska få möjlighet att höras av beslutsfattare, vårdpersonal och lagstiftare bland annat.

Sist ett Musikhjälpen-evenemang anordnades var det i regi av lokalavdelningen för Sveriges Radio i Pajala.

- Evenemanget i år är skapat av lokala företagare, föreningar och kommunen tillsammans, säger Johanna Funck.

Arrangörerna för Pajala för musikhjälpen har ordnat med musikframträdanden från körerna Lauluvoima och Pikkuvoima samt Bastubalett senare under fredagskvällen. På scenen finns en isolerad glaskub där artister kan få plats, eftersom temperaturen närmar sig - 23 grader denna afton. Nu återstår att se huruvida glaskuben är tillfredsställande som värmekälla eller inte. 

- Glaskuben har vi fått låna från Juoksengi i Övertorneå kommun, det är den kub som vanligen används i samband med det årliga evenemanget We Do it Twice som är på nyårsafton, säger Johanna Funck som själv transporterat glasburen med lastbil kvällen innan.

- Hela samhället har slutit upp kring välgörenheten och det duggar in lokala engagemang fortfarande. Många vill hjälpa till och kan göra det även under evenemangets fortsatta gång, fortsätter hon. 

Lördagens aktiviteter består av bland annat parasportlopp, auktion och teater för barnen med Daniel Särkijärvi.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linnea Huhta