Den 14 augusti avslöjade Sporten att Viktor Lindgren är klar för Boden Hockey och dagen efter bekräftade tränaren Robert "Nobbe" Nordberg värvningen.

Men det visade sig inte stämma helt då klubben inte hade råd.

– Vi ville jättegärna ha Viktor Lindgren hit. Men vi kunde inte lösa den ekonomiska biten, sa Bodens sportchef Rolf Nilsson då.

Men med fyra dagar kvar till säsongspremiären tillkallade Boden Hockey till presskonferens och berättade att Bodensonen är klar för klubben.

– Vi hade en träff med våra partners och frågade om det fanns möjlighet att stötta oss för att ta hem Viktor. Det var ganska bråttom och de valde att hjälpa oss vilket vi är jätteglada för. Det visar på ett starkt hockeyintresse, säger klubbens ordförande Joakim Svensson.

Lindgren provspelade med allsvenska AIK på försäsongen, men familjesituationen gjorde valet enkelt.

– Det känns jättekul. Det blev en väldigt bra lösning för mig och det känns spännande att komma hem till Boden. Det är kul att klubben är tillbaka i division 1 igen, säger Lindgren och forstätter:

– Jag hade ett sug att testa högre upp fortfarande och var på try out med AIK, men jag kände ganska snabbt att den sociala situationen får avgöra där min fru ska vara hemma med våra två barn i Luleå. Då kände jag att det var det jag ville satsa på och jag är jättetacksam att Boden kunnat lösa det på ett bra sätt.

Bodens sportchef Rolf Nilsson:

– Vi är fantastiskt glada att vi har lyckats knyta till oss Viktor. Det är Boden Hockeys mest meriterade spelare tillsammans med Tommy Warg. Viktor med sin erfarenhet hoppas vi ska hjälpa oss att etablera oss i division 1. Det är en fantastisk spelare med många år i elithockeyn, säger Nilsson.

Lindgren kom fram som junior i Luleå Hockey. Efter flertalet säsonger i Luleå blev det sedan en flytt till Umeå och IF Björklöven. De senaste sju säsongerna har han spelat i Skåne och SHL-klubben Rögle BK.

Förra säsongen förstördes av en besvärlig fotskada som höll han borta spel, men den är läkt och Lindgren sikitar på att spela seriepremiären på söndag.

Längre intervju med Viktor Lindgren kommer inom kort.