Sverige tog brons – efter Hellners supersträcka

Längdskidor Lösare förhållanden än någonsin. Det var förutsättningen i herrarnas stafett i Lahtis. På förhand skulle det bli en kamp mellan Norge och Ryssland. Och det blev det. Där bakom krigade Sverige om bronset.

Rysslands Andrey Larkov skruvade upp tempot under förstasträckans andra varv. Då kunde bara Norge haka på. Daniel Richardsson som gick första sträckan för Sverige hade dåligt glid och tappade utför. Han försökte ta ikapp uppför och i stakåkningen, men luckan blev för stor. Han växlade ut Johan Olsson 37 sekunder bakom Ryssland.

Johan Olsson öpnnade bra på den andra sträckan. Han fick länge göra sitt eget lopp, men tappade mycket på Finland som gick i väg i bronskampen.

Marcus Hellner gick ut över minuten efter Finland som låg trea efter två sträckor. Men där hände det något. Hellner gick ut stenhårt och tog upp Sverige till tredjeplatsen.

På det sista varvet på tredjesträckan ryckte Martin Johnsrud Sundby ifrån Ryssland och gav Finn Hågen Krogh en 17 sekunders ledning ned till Ryssland och Sergey Ustiugov.

Calle Halfvarsson gick ut på fjärdesträckan tillsammans med Tyskland och Schwiez. I det lugna tempot de satte upp kom Finland tillbaka och det blev en bronskamp mellan de fyra nationerna.

Sergey Ustiugov gjorde allt för att ta upp Ryssland till guldkampen igen, men med en lite för tuff start blev den uppgiften för svår. Norge vann till slut med knappa fem sekunder över Ryssland.

Bronset blev en kamp mellan Sverige och Finland. En kamp som Sverige tog hem efter att Finlands Matti Heikkinen föll på upploppet.

 
 
  • MEST LÄSTA
  • Andra har läst

Sport

Annons