För en tid sedan offentliggjorde Asplöven att de behövde få in en miljon kronor för att ekonomiskt klara av den allsvenska kvalserien.

Under onsdagen berättade Haparanda-klubben att de hade fått in drygt 645 000 kronor. Klubben listar också de personer som skänkt pengar.

I listan återfinns flera hockeyspelare – bland annat Djurgårdens Marcus Högström, Malmös Henrik Hetta, Brynäs Daniel Mannberg och Luleå Hockey-duon Lucas Wallmark och Joel Lassinantti.

– Jag känner att Asplöven betytt mycket i min utveckling. Jag kom dit ett år, fick chansen att spela och känna förtroende. De hjälpte mig och jag utvecklades mycket där. Jag känner att det skulle betyda mycket om de fick vara kvar i allsvenskan, både för dem och för Luleå Hockey, säger Lassinantti.

Den landslagsmeriterade målvakten fortsätter:

– Det gynnar hela Norrbotten om de är kvar och jag ville ge ett bidrag. Sen vet jag inte om det var så hemskt mycket, men många bäckar små. Alla som bidrar gör det jättebra.

Var det självklart att skänka pengar?

– Ja, det tycker jag ändå. Som jag sa tidigare är det bra för hela Norrbotten. Om de skulle hålla sig kvar gynnar det inte bara dem, utan Kalix också. Och Luleå Hockey, både J20 och A-laget.

Lucas Wallmark:

–Vi gör allt vad vi ska för att hjälpa Norrbotten-hockeyn och jag har spelat där själv några matcher. Det var en lärorik tid för mig. Självklart hjälper jag till med det jag kan bidra med, säger Luleå-centern.