Det var inför HV71:s finalserie mot Brynäs som förre Luleå Hockey-kaptenen Chris Abbott åkte in med full kraft i sargen och skadade nacken.

HV71 meddelade sen att Abbotts säsong är över och att han mest troligt måste opereras.

Under torsdagen berättade Expressen att operationen nu är genomförd.

Artikelbild

– Jag har pratat med Chris kort i dag, han opererades i går och jag har svårt att se att någon ska kunna göra någon form av uttalande kring hans skada och framtid utifrån att han just opererades i går. Det jag har fått till mig är att operationen har gått bra. Men något mer än så tror jag inte att man kan säga nu, sa sportchefen Johan Hult till Expressen då.

Efter den tredje finalmatchen, som Brynäs vann i sudden, pratade nättidningen Jnytt med HV71:s sjukgymnast Anders Frostemark.

Då fick han frågan om Chris Abbott kommer att kunna fortsätta spela hockey.

– Det där är en väldigt komplex fråga, och vad jag har förstått på vår läkare och kirurgen så finns det möjlighet att göra det. Men det är ett beslut som grundar sig i hans egen upplevelse och det är givetvis en rehabilitering som följer, sa Frostemark till Jnytt.

Sen tillade han:

– Men rent konkret finns det möjlighet till det, sen är det hans beslut och något han får ta framöver.

Jönköpings-Posten har också pratat med HV71:s sjukgymnast.

Där berättar Anders Frostemark att operationen i sig inte hindrar en fortsatt karriär.

– Den infon jag har fått av vår lagläkare gör gällande att operationen i sig inte sätter stopp för eventuellt fortsatt spel, säger Frostemark till Jönköpings-Posten.