Luleå Basket och Monica Wikström-Johansson har haft en dialog under en längre tid om hälsoläget. Och i dag kom alltså beskedet om att klubbdirektören lämnar.

– På grund av hälsoskäl har jag i samråd med läkare kommit fram till att jag måste dra ner på tempot och tänka på min hälsa. Jag har därför tagit beslutet att lämna över stafettpinnen. Det har varit ett oerhört spännande och intressant jobb och jag brinner verkligen för att jobba med damidrott. Jag är glad över att jag fick förtroendet att få vara en del av denna framgångssaga och det är med stolthet jag lämnar över mitt uppdrag till nästa person, säger Monica Wikström-Johansson i ett pressmeddelande.

Styrelseordföranden Lars-Olov Söderström:

– Jag beklagar djupt att Monica inte bedömer det som möjligt att fortsätta efter ett första mycket framgångsrikt år som klubbdirektör. Monica har på ett synnerligen förtjänstfullt sätt fört klubben till fortsatta framgångar. Utnämningen av Svenska Basketbollförbundet till ”Årets matcharrangör” samt det fjärde raka SM-guldet talar sitt tydliga språk, säger han.

Luleå Basket kommer inleda rekryteringsarbetet omgående och hoppas kunna hitta en lämplig kandidat i juni.

–Det hade varit väldigt trevligt att ha henne på den fortsatta resan, men hälsan måste gå före arbetet, säger Lars-Olov Söderström.