Luleåbekantingen klar för SHL-klubb

Den 22-årige backen Gustav Bouramann har skrivit på ett korttidskontrakt med Färjestad BK.

Färjestad värvar. (Arkivbild)

Färjestad värvar. (Arkivbild)

Foto: Tommy Pedersen/TT

Ishockey2019-10-11 14:04

Den stockholmsbördige backen spelade en gång i tiden i Luleå Hockeys J18 och J20-lag. Närmare bestämt mellan säsongerna 2012/2013 och 2013/14. 

Han gjorde aldrig någon match för Luleå i SHL innan han lämnade för spel i kanadensiska OHL. De två senaste säsongerna har Gustav Bouramann spelat med Iowa Wild i AHL samt Rapid City Rush i ECHL i Nordamerika. 

Men nu lämnar han AHL för spel med Färjestad BK i SHL. 22-åringen har nämligen skrivit på ett korttidskontrakt med FBK som sträcker sig sex veckor framåt till att börja med. Anledningen till att kontraktet är ett kortare är att Bouramann ska ersätta den skadade spelaren Jens Westin. 

Bouramann är bland annat bra vän till Joel Eriksson-Ek, som lovordat klubben. 

– Han har bara haft gott att säga om sin hemmaklubb. Det känns kul att få vara här och visa vad man går för, säger Gustav Bouramman till klubbens webbsida. 

På frågan hur han skulle beskriva sig själv som spelare gav han följande svar:

– Offensivt lagd, gillar att följa med upp i anfallen, men också att ta ett stort defensivt ansvar. Vi får väl se framöver hur de vill använda mig, men hur som helst är det väldigt kul att vara här. Jag känner Lucas Ekeståhl-Jonsson sedan tidigare och sådant är alltid en hjälp när man kommer ny till ett lag, säger Bouramann. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!