Inför matchen mot Mallbacken, som i fjol spelade i Damallsvenskan, kom Assi med åtta raka segrar på precis lika många matcher. Ett imponerande facit för nykomlingarna. Men borta på Strandvallens regntunga gräs lyckades tolvan i serien, Mallbackens IF, se till att det inte blev någon nionde seger för Assi.

– Det var ett ställningskrig. Jag tycker att de (Mallbacken) inleder matchen starkare än oss, och är bättre de första 20 minuterna. Men eftersom så växer vi in i matchen. Det var en typisk 0-0 match, säger Assis tränare Fredrik Söderholm som inte tycker det är något fel på lagets inställning.

– Nej det tycker jag verkligen inte. Vi krigar på där ute. Det är en solid insats när det gäller kampen. Och jag är jättenöjd med en poäng. Däremot är jag inte nöjd med spelet. Vi kommer inte riktigt upp i den nivån vi kan. Men det var svårspelat där ute i dag. En regnig gräsplan. Så vi gör ändå en bra insats tycker jag, säger han och berömmer Mallbacken.

Artikelbild

– All cred till Mallbacken som gjorde det väldigt svårt för oss. Jag är helt övertygad om att de kommer börja klättra i tabellen, säger Assitränaren som fick se sin spelmotor Fernanda Caroline da Silva skruva en frispark i kryssribban i matchens 33 minut.

– Det var vårt bästa läge. Även Mallbacken hade en boll i ramen. Utöver det tycker jag inget av lagen skapar några riktigt farliga chanser. Det var en match som hade kunnat sluta hur som helst, säger han.

Tack vare krysset trillar Assi ner på en andraplats i tabellen. Två poäng bakom Växjö, men fem poäng före trean IFK Kalmar.

– Hade jag inför säsongen fått välja åtta segrar och ett kryss på dem första nio matcherna hade det vart ett enkelt val, säger Fredrik Söderholm som ändå menar att laget vill mer.

– Eliettan kommer vara tuff. Alla matcher kommer vara svåra matcher. Och vi vill vinna varje match. Det tycker jag vi gör i dag. Även om vi så klart är nöjda med inledningen så vill vi mer, säger han.

Trots att segersviten är bruten så kan ändå Fredrik Söderholm luta sig tillbaka i sättet under de drygt 90 milen hem och glädjas åt att hans Assi faktiskt inte släppt in ett enda mål på de fyra senaste bortamatcherna. Ännu en imponerande svit av nykomlingen.

– Jag tycker att det visar på styrka att som nykomlingen vara så starka på bortaplan, säger han och tar sikte mot Kungsbacka hemma på Billerud arena nästa lördag.