Under tisdagskvällen spelade Luleå Hockey försäsongens sista träningsmatch. De gjorde det mot rivalen Skellefteå – och de kan gå in i SHL-säsongen med en bra känsla.

Detta eftersom Johan Harju satte matchens enda mål med drygt fem minuter kvar att spela.

Luleå Hockeys jättetalang Einar Emanuelsson hoppade precis in på isen när Harju satte 1–0-målet. Efter matchen var 20-årige forwarden från Kiruna nöjd med segern.

Artikelbild

| Laddad. Petter Emanuelsson hoppas att det blir fullsatt mot Örebro.

– Det är riktigt skönt att få vinna sista matchen nu när serien närmar sig. Det känns som en bra sista match på försäsongen, säger Einar Emanuelsson och fortsätter:

– Spelmässigt har det blivit mycket bättre de sista matcherna nu. Nu har vi mött tre SHL-lag och jag tror att vi bara har tappat en poäng. Det känns riktigt bra.

Hur viktigt är det för er att gå in i SHL-säsongen med det här?

– Det är alltid skönt att få vinna sista matchen nu när serien närmar sig. I serien räknas varje match och då är det skönt att ha vinster bakom sig, säger Einar Emanuelsson.

Artikelbild

Både han och hans storebror Petter stal huvudrollen redan innan matchstart. Då offentliggjordes att forwardsduon förlängt sina kontrakt med Luleå Hockey.

De nya avtalen sträcker sig över tre säsonger.

Artikelbild

– Jag kommer från Norrbotten och det här känns verkligen som hemma för mig. Det känns jättekul och det är skönt att veta att jag har tre år framför mig här i Luleå och Norrbotten. Det känns som hemma, säger Einar Emanuelsson.

Vad betyder det för dig att Petter också förlängde?

Artikelbild

– Han är äldre och har mer erfarenhet. Jag går ofta till honom för tips och sådär. Det är skönt att ha han här.

På andra sidan av omklädningsrummet sitter Petter Emanuelsson och byter om. Han börjar med att kommentera 1–0-segern mot Skellefteå:

– Det är alltid skönt att vinna, men det viktigaste är att spelet funkar och stundtals såg det bra ut. Speciellt defensivt. Vi hjälper Joel (Lassinantti) bra och han gör en riktigt bra match.

Går ni in i SHL med en bra känsla?

– Det tycker jag. När vi mött SHL-motstånd har vi spelet bra. Det är bara att bygga vidare på det nu. Vi har en bra känsla nu.

Även fansen fick en bra känsla i dag...

– Vad menar du?

Det var två bröder som förlängde sina kontrakt.

– Jaha, ja, det känns jättekul att föreningen tror på oss och ger oss den här chansen. Det känns jättekul och motiverande.

Har du någonsin förlängt så här tidigt på säsongen förut?

– Vet faktiskt inte, men det är skönt att få det gjort. Vi har velat det här hela tiden och det är skönt att det är klart. Kul att föreningen känner likadant. Det är jättekul. Det är skönt att kunna fokusera på träning och match istället för sånt här, säger Petter Emanuelsson.