På annandag påsk kom bekräftelsen: Boden Hockey är tillbaka i hockeyettan.

LÄS MER: Tränaren om uppflyttningen

Men redan innan det här beskedet har klubben börjat bygga för spel på den högre nivån.

Artikelbild

I början av månaden berättade klubbens ordförande Joakim Svensson att de vill bygga truppen med en lokal och regional prägel och att exempelvis Viktor Lindgren, 31, som har Bodens IK som moderklubb och som nu lämnat Rögle efter sju säsonger i föreningen, är en drömvärvning.

LÄS MER: Här är Boden Hockeys drömvärvningar

Sen dess har Boden Hockey värvat hem Viktor Sandberg från Piteå HC – och de vill också värva två andra hemvändare med allsvenska meriter: Anfallarna Sebastian Harila, 24, och Marcus Sandström, 24, som också spelat i Piteå den här säsongen.

– Jag har givetvis pratat med både Piteå och Boden men jag har inte kommit fram till något beslut, säger Marcus Sandström innan han berättar att det är de två hetaste alternativen:

– Som det känns just nu i alla fall.

Men åt vilket håll det lutar kan inte Sandström säga i dagsläget.

– Jag är helt ställd själv också hur jag ska göra. Jag måste fortsätta prata med Boden och Piteå och så får vi se vad som händer, säger han.

Sebastian Harila blickar först och främst mot nivån som han tidigare har spelat på med Asplöven.

– Jag vill spela så högt som möjligt, det är väl det jag har tänkt hittills i alla fall. Jag hoppas på något i allsvenskan, säger Harila.

Har Boden visat intresse?

– Jag har pratat lite grann med dem, men jag har inte hunnit prata med min agent än och så. Det är ganska tidigt än. Vi får se lite vad som händer de närmaste veckorna.

När det gäller Viktor Lindgren så är han hemma i Norrbotten igen och väntar på att få flytta in i familjens nybyggda hus.

Vad som händer kommande säsong är ännu oklart.

– Med familj och så är det många aspekter som måste fungera, så vi har inte kommit så långt och vi har inte heller haft nån jättebrådska i och med huset som kommer snart. Det har väl varit prio, säger Lindgren och fortsätter:

– Jag är fortfarande sugen på att spela hockey och jag är öppen för alla förslag, sen får vi se vad som passar oss bäst helt enkelt.

Ett alternativ: En utlandssväng.

– Det är absolut ett alternativ jag kan tänka mig. Men familjebiten ska fungera också, så det är lite att fundera över när det väl kommer några konkreta. Det är ganska tidigt på silly season ännu.

När det gäller att vända hem till Boden Hockey håller 31-åringen den dörren öppen – men han är också tydlig med att han siktar på att spela på så hög nivå som möjligt.

– Jag ska inte utesluta något, det ska jag inte. I och med att vi har varit borta i åtta år och så. Helt uteslutet är det väl inte men samtidigt så vill man alltid spela så högt upp som möjligt. Men division 1 är ingen dålig serie heller, så jag ska varken säga bu eller bä egentligen. Det skulle eventuellt kunna vara ett alternativ men jag vill först se mig om och se vad som finns. Sen får vi sätta oss ner och se vad som passar, säger Lindgren innan han berättar att han gläds med att Boden är tillbaka i hockeyettan och att parterna har pratats vid:

– Boden ska ha ett lag som är högre upp i systemet än vad de har haft, så det är jättekul att de har tagit sig upp. Vi har hörts av lite så där och de har visat intresse och vi får se vad det blir – men jag är väldigt glad att de är tillbaka i ett lite finare hockeyrum igen.