Ända sedan Luleå Hockey bildades 1977 har 13 kaptener styrt i laget. I kväll kommer dessa lagkaptener att hyllas och en av dessa är Mikael Renberg som Luleås supportrar har ett frostigt förhållande till. Bakgrunden till detta ligger i att Renberg lämnade Luleå Hockey och skrev på för ärkerivalen Skellefteå och därmed är också frågan nu hur han kommer att tas emot.

– Jag kan inte göra något om de buar ut mig – folk får tycka vad de vill, säger Renberg till Expressen.

Luleå fans ordförande, Stefan Baudin, sa tidigare i veckan till Norrbottens Media att de inte har försökt påverka ståplats inför firandet.

– Jag tror att det kommer vara 13 lagkaptener på plats, och "Micke" Renberg är ju bara en av dem. Han är ju egentligen bara en parentes i föreningens historia.

– De som väljer att applådera eller jubla kommer göra det, de som väljer vara tysta kommer vara tysta och de som kommer bua kommer bua. Och det är så vi tycker att det ska vara. Vi har inte gått ut med någon uppmaning att folk ska agera på ett visst sätt, fortsätter Baudin.

Oron kring hur publiken kommer att reagera är inget som stör honom.

– Jag kan ändå inte göra något åt det, om de buar åt mig. Det får bli de reaktioner som det blir. Jag åker upp och ska ha en trevlig kväll. Det som händer, det händer. När "Skuggan" bjöd upp mig och ville att jag skulle komma så kände jag att jag inte kunde tacka nej. Sen får folk reagera på det sätt de vill, säger han till Expressen.