Tre gripna för marknadsattack i Berlin

Tyskland/Turkiet

Turkiska myndigheter har gripit tre personer som misstänks ha koppling till den dödliga attacken mot en julmarknad i Berlin. Enligt lokala medier var de misstänkta på väg till Europa.

Tunisiern Anis Amri kapade en lastbil den 19 december, dödade den polske chauffören och körde fordonet rakt mot julmarknaden. Terrorrörelsen IS tillskrev sig dådet som krävde 11 dödsoffer. Ytterligare 56 personer skadades.

Enligt den turkiska dagstidningen Milliyet är de tre gripna tyska medborgare av libanesiskt ursprung. De greps av antiterrorpolis på Atatürk-flygplatsen i Istanbul.

Av rapporteringen framgick inte på vilket sätt de misstänks vara knutna till Berlin-attacken.

Fyra dagar efter december-attacken sköts 24-årige Amri i hjäl av italiensk polis efter att ha flytt till Milano.

En tysk medborgare av jordanskt ursprung greps i staden Izmir den 11 mars. Även han misstänks ha koppling till attacken i Berlin.

 
 
  • MEST LÄSTA
  • NSD rekommenderar
  • Senaste nytt
  • Mest läst idag
BRÄNNPUNKT PORSÖN

Luleåpolisen: "Det allvarligaste vi har sett hittills"

MordbrandBilbränder Våldsbrott Skadegörelse. Det senaste året har oroligheterna på Porsön avlöst varandra. I en serie artiklar får du möta polisen, de inblandade och de som lever och bor i det drabbade bostadsområdet.
"Det vi ser i dag på Porsön och Björkskatan är det allvarligaste vi har sett över tid. Så här många bränder, så många fall av misshandel och så mycket skadegörelse har vi inte sett i den här utsträckningen förut.

plus