Vid 9-tiden på söndagsmorgonen begav sig Daisy Granberg ut på en promenad mellan Lauker och Dartsel i Arvidsjaur. Sedan dess har hon varit försvunnen. När inte Daisy var tillbaka på kvällen kontaktade hennes anhöriga polisen.

För tillfället är både polis, räddningstjänst och hemvärn inblandade i sökandet efter den försvunne personen och vid 14:30 kommer Missing People att ansluta sig till eftersöket.

Elisabeth Rosengren är tillförordnad verksamhetsledare för Missing People i Norrbotten. Hon vet inte än hur många som kommer att delta i letandet men hoppas att så många som möjligt dyker upp.

– Vi har skickat ut ett sms till de som anmält intresse, men man måste inte vara medlem för att delta i en skallgång. Har man tid en timme är det guld värt.

Missing Peoples eftersök går till på så sätt att de frivilliga går i bredd på en rad med en armlängds avstånd från varandra. De kommer att titta under granar och i buskage. Hur länge de kommer att vara ute vet inte Elisabeth Rosengren än.

– Vi är ute så länge vi har sökare.

Förhoppningen är så klart att hitta Daisy.

– Det är därför vi är där.

Uppdatering 16.19:

Strax efter klockan 16 kunde Missing People meddela att de hade fått ett sms från polisen om att sökandet kunde avbrytas. Daisy Granberg var hittad vid liv. 

– Hon är hittad, så nu håller vi på att avsluta sökandet. Vi har precis packat ihop och ska börja åka hemåt, säger Elisabeth Rosengren.

Nästan 50 privatpersoner anslöt sig till sökandet genom Missing People. Därtill fanns polisens helikopter i luften medan ett tiotal fjällräddare och lika många från hemvärnet sökte den försvunna kvinnan på marken.

Men polisens kommunikatör Kristina Lantto berättar att det var polisens hundförarpatrull som vid 15.30 hittade Daisy Granberg.

– En polisiär hundförare hittade henne. Hon var medtagen men vid medvetande och hon är nu omhändertagen för att få vård, säger hon.

Kristina Lantto kan inte svara på hur det kom sig att Daisy Granberg försvunnit, men hon kan berätta att 78-åringen hittades ute i terrängen. 

– Jag har ingen exakt position men det var inom sökområdet som vi jobbade med, en bit ut i terrängen.

Kristina Lantto är tacksam för att så många hjälpt till.

– Vi vill tacka alla som har hjälpt oss. Hemvärnet, Missing People, fjällräddarna och så klart våra egna som deltagit i sökandet, säger Kristina Lantto.